Katsoin Prisman ”Oletko hyvä vai paha?” -dokumentin. Löytyy vielä tätä kirjoittaessani Areenalta. Alkuperäinen on BBC:n Prisman, Horizonin ”Are You Good or Evil?”#

Alku oli kammottavaa… onkohan sille omaa nimeään edes, sellaiselle isoilla käsitteillä sohimiselle ilman mitään kunnollista maata jalkojen alla? Ja miksi vitussa kirjoitan näin surkeasti? #

No joka tapauksessa, dokumentin iltapäivälehtiotsikon mukaista roskaa oli se alku. Vauvoja jaettiin ”hyviin” ja ”pahoihin” sen mukaan, valitsivatko nämä tämän vai tuon nuken. Toivottavasti tutkijat tekevät edes vähän kovempaa tiedettä silloin, kun tv-kamerat eivät ole paikalla. Tämän takia en enää pysty katsomaan telkkarista edes tiededokkareita, ne ovat nykyisin enimmäkseen tällaista populaaripaskaa BBC:lläkin. #

Tämä ohjelma sentään hieman parani loppua kohden, sitä mukaa kun tieteilijöille annettiin enemmän puheaikaa selostuksen kustannuksella, ja psykopaateille ruutuaikaa vauvojen -. #

Lp;ek: Muun muassa noradrenaliinin, adrenaliinin, serotoniinin ja dopamiinin deaminaatiosta vastaavan monoamiinioksidaasi-A:n tuotannosta vastaavan geenin vaillinaisesti toimivat muunnelmat ja puuttuminen aiheuttavat aggressiivisuudelle altistavaa tunteensäätelyn ja impulssikontrollin puutetta ja tunne-elämän latteutta, mikä näkyy aivokuvissa ohimolohkojen etuosan ja silmäkuoppien takana sijaitsevan otsalohkon osan vajaatoimintana, ja joka yhdistyneenä lapsuuden kaltoinkohteluun saa nisäkkään käyttäytymään antisosiaalisesti. #