Maaten tehtävä tietoisuustaitoharjoitus löytyi ja kuuntelin sen eilisiltana. En tehnyt juurikaan mitään mitä siinä käskettiin, mutten varsinaisesti mitään muutakaan, soitin sen vain läpi ja yritin keskittyä kuuntelemaan mitä siinä sanottiin. Keskittyminen alkoi herpaantua toden teolla ehkä puolenvälin (~ 15 minuutin kohdalla) jälkeen, siihen saakka vain ajatus karkaili enemmän satunnaisesti ja harvemmin. Ihan loppupäässä olin jo nukahtaa, kun äänitteessä oli pitkä tauko, jonka aikana ehdin kokonaan unohtaa sen pyörivän. #

Tuon lukija ei onneksi ole ärsyttävä niin kuin jotkut tuollaisissa ovat, eikä harjoitteessa ole paljon huuhaatyperyyksiä. Ohjeiden noudattamattomuuteni on lähinnä sitä, että tiedän, ettei käsien tai jalkojen asennolla tms. ole loppujen lopuksi mitään merkitystä sen kannalta mihin tuossa pyritään (ja senkin käsikirjoitus tuossa tekee kohtalaisen hyvin selväksi toisin kuin joissain harjoitteissa, joissa asettautumisohjeetkin annetaan kuin ehdottomasti suoritettavina osina harjoitusta). Ne ovat huomion suuntaamisen apuvälineitä, mutta näin alussa, kun äänitteen sisältö ei ole entuudestaan tuttu, siinä on minulle keskittymisapua kylliksi. Alan kiinnittää huomiota ohjeiden noudattamiseen sitten, kun sitä huomiota alkaa jäädä tuosta kuuntelemisesta muuhun toimintaan jaettavaksi. #

Muokkaukset #

Wed Sep 12 06:07:27 2012 Wed Sep 12 07:07:27 2012 #
Muuttumaton: Maaten tehtävä tietoisuustaitoharjoitus löytyi ja kuuntelin sen eilisiltana. En tehnyt juurikaan mitään mitä siinä käskettiin, mutten varsinaisesti mitään muutakaan, soitin sen vain läpi ja yritin keskittyä kuuntelemaan mitä siinä sanottiin. Keskittyminen alkoi herpaantua toden teolla ehkä puolenvälin (~ 15 minuutin kohdalla) jälkeen, siihen saakka vain ajatus karkaili enemmän satunnaisesti ja harvemmin. Ihan loppupäässä olin jo nukahtaa, kun äänitteessä oli pitkä tauko, jonka aikana ehdin kokonaan unohtaa sen pyörivän.Muuttumaton: Maaten tehtävä tietoisuustaitoharjoitus löytyi ja kuuntelin sen eilisiltana. En tehnyt juurikaan mitään mitä siinä käskettiin, mutten varsinaisesti mitään muutakaan, soitin sen vain läpi ja yritin keskittyä kuuntelemaan mitä siinä sanottiin. Keskittyminen alkoi herpaantua toden teolla ehkä puolenvälin (~ 15 minuutin kohdalla) jälkeen, siihen saakka vain ajatus karkaili enemmän satunnaisesti ja harvemmin. Ihan loppupäässä olin jo nukahtaa, kun äänitteessä oli pitkä tauko, jonka aikana ehdin kokonaan unohtaa sen pyörivän.
Poistettu: Tuon lukija ei onneksi ole ärsyttävä niin kuin jotkut tuollaisissa ovat, eikä harjoitteessa ole paljon huuhaatyperyyksiä. Ohjeiden noudattamattomuuteni on lähinnä sitä, että tiedän, ettei käsien tai jalkojen asennolla tms. ole loppujen lopuksi mitään merkitystä sen kannalta mihin tuossa pyritään (ja senkin käsikirjoitus tuossa tekee kohtalaisen hyvin selväksi toisin kuin joissain harjoitteissa, joissa asettautumisohjeetkin annetaan kuin ehdottomasti suoritettavina osina harjoitusta). Ne ovat huomion suuntaamisen apuvälineitä, mutta näin alussa, kun äänitteen sisältö ei ole entuudestaan tuttu, siinä on minulle keskittymisapua kylliksi. Alan kiinnittää huomiota ohjeiden noudattamiseen sitten, kun sitä huomiota on tuosta kuuntelusta jaettavaksi asti. Lisätty: Tuon lukija ei onneksi ole ärsyttävä niin kuin jotkut tuollaisissa ovat, eikä harjoitteessa ole paljon huuhaatyperyyksiä. Ohjeiden noudattamattomuuteni on lähinnä sitä, että tiedän, ettei käsien tai jalkojen asennolla tms. ole loppujen lopuksi mitään merkitystä sen kannalta mihin tuossa pyritään (ja senkin käsikirjoitus tuossa tekee kohtalaisen hyvin selväksi toisin kuin joissain harjoitteissa, joissa asettautumisohjeetkin annetaan kuin ehdottomasti suoritettavina osina harjoitusta). Ne ovat huomion suuntaamisen apuvälineitä, mutta näin alussa, kun äänitteen sisältö ei ole entuudestaan tuttu, siinä on minulle keskittymisapua kylliksi. Alan kiinnittää huomiota ohjeiden noudattamiseen sitten, kun sitä huomiota alkaa jäädä tuosta kuuntelemisesta muuhun toimintaan jaettavaksi.