Keksinpä takareisien venytykselle parin: leveiden selkälihasten venytyksen. #

Jumalat suokoot minulle anteeksi seuraavan paskan gimppaukseni, sillä en löytänyt tästä valmista kuvaa: #

Selkälihaksen venytys ovipielessä roikkuen #

Eli kallistutaan sivulle niin kuin perinteisessä kylkitaivutuksessa, mutta sitten tartutaan käsillä ovenpielestä (tms.) ja viedään jalatkin kohti ovipieltä niin että oma paino alkaa viettää ovesta poispäin (kuvan punainen nuoli). Käsillä pitää olla pitävä ote! #

Pään yli menevän käden puoleinen selkälihas venyy, ja minulla se tuntuu samalla tavalla äklöttävältä kuin takareisien venytys. Tämän venytyksen keksittyäni tosin kyllä huomasin kuinka huonosti tuota selkälihasta on tullut venyteltyä, joten ainakin vielä tässä vaiheessa siihen äklötykseen liittyy myös venymisen aiheuttamaa tyydytystä, toisin kuin reisissä. #

Reisillekin sen sijaan sain ystävältä vinkin (jo taannoin pian niistä kirjoitettuani): ei niitä polvia tartte oikaista. Silloin venytys kohdistuu oikeasti sinne takareisiin eikä niihin polvitaipeisiin. #