Jännä, olisin voinut vaikka vannoa kirjanneeni tänne senkin, kun yritin pohtia mikä oli se 80-lukulainen kirjasarja, jossa oli scifitarinoita ja hienoa kuvitusta. Luin sitä pikkupoikana kirjastossa ja inspiroiduin (harrastelijasarjakuvapiirtäjänä) varsinkin fiktiivisten eläinten ja jättimäisten avaruusalusten kuvista kovasti. En löytänyt sitä pohdintaa, mutta löysin nyt joka tapauksessa sen sarjan nimen. #

Kyseessä oli siis Steven Caldwell -nimisen heppulin Terran Trade Authority -kirjasarja, joka oli suomennettu Galax-nimiseksi. Hieno kokoelma (alkuperäisten) kirjojen kansikuvista ja muista yksityiskohdista löytyy Digital Waterfalls -sivustolta (tai Internet Archivesta, jos alkuperäinen on tätä lukiessasi kadonnut). #

Käytettävissäni olevista kirjastoista sarjan kirjoja ei harmi kyllä löydy kuin Helmetistä yksi (Avaruuden muukalaisia, lainassa sekin parhaillaan). Lapin kirjastosta löytyisi peräti neljä (Internet Archiven kopio), joista niistäkin yksi Avaruuden muukalaisia, mutta ne ovat aika hankalan matkan päässä. Muistelen niiden niteiden olleen aika huonokuntoisia jo silloin 25 vuotta sitten, että ei sikäli kummakaan jos ne on jo pitänyt ottaa pois kierrosta. #