Prisman MSC-tonnikalavalikoimassa oli kovasti puutteita tässä parikin päivää, päiväsaikaan, arkena. En tiedä jatkuiko sitä pitempäänkin, otin sitten sitä Abban albacorea kun se ja Rainbow-albacore oli ainut mitä oli tarjolla. #

Ketsuppihyllyllä sama tilanne johtui heippalapun mukaan jostain Orklan laadunvalvontaongelmasta. Sen innostamana tulin katsoneeksi muitakin vaihtoehtoja kuin tavallisesti ostamaani Heinzia, ja löysin vähäsokerisen ja -suolaisen Rainbow-ketsupin, jossa ei ole makeutusaineita. (En vastusta makeutusaineita mistään vainoharhaisesta myrkytyspelosta, ne eivät vain sovi FODMAPittomuuteen. Enkä sittenkään välttele niitä ihan absoluuttisesti.) Maistui minusta paremmalta kuin normaalisuolainen ja -sokerinen Heinz. #

Toinen hyvä ostos oli sataprosenttinen kauraleipä paistopisteestä. Maistui ainakin tuoreeltaan oikein hyvältä toisin kuin tähän mennessä maistelemani valmiiksi pussitetut kauraleivät, jotka ovat keikki olleet vähän kuivahkoja ja mauttomia. Tuo tuorekin todennäköisesti muuttuisi semmoiseksi yön yli oltuaan, mutta sekin hyvä puoli paistopisteleivässä on, ettei sitä tarvi ostaa kuin sen minkä kerralla syö. #

Porkkanatkin meinaa loppua, perkele. Laarissa on yleensä vain nahistuneita surkimuksia, ja kahden kilon säkit katosivat Prisman hevivalikoimasta jo ajat sitten. #

Stockmannin valikoimasta puolestaan katosi Forsmanin pu-erh tuocha, nyt sielläkin on enää sitä paskaa irto-oolongia mitä joka paikassa. #