Näin unta, jossa olin serkkujen (molempia puolia sukua ja sukupuolia) kanssa jonkin vanhan talon raunioissa, kun pihalle tallusteli jostain kaksi karhua, Ursus arctos ja Ursus americanus#

Yksi serkkutytöistä yritti lukita ovea, mutta oli niin paniikissa ettei osannut käyttää sitä oven vanhanaikaista hakalukkoa oikein. Minä pysyin rauhallisena ja ohjeistin yksinkertaisesti vaihe vaiheelta miten se onnistuu. Katsoin karhuja ikkunasta, ja minun kävi niitä sääliksi, sillä tässä vieraassa ympäristössä ne olivat selvästi yhtä peloissaan kuin mekin. #

Sitten paikalle alkoi tulla (kymmenittäin) miehiä pyssyineen, ja karhut pakenivat viereiseen metsään miehet kannoillaan. Kuulin pamauksen, ja sitten metsästäjät alkoivat palailla yksitellen metsästä. Yksi miehistä oli isäni, ja se kuulemani laukaus oli ilmeisesti viistänyt häntä nivuseen. Vamma ei onneksi ollut kovin vakava, vain pieni verinen haava. #

(Tämä johtui ehkä siitä toissapäiväisestä tiededokumentista, jossa mainittiin pallolaajennukset; niissä kun yleensä mennään sieltä nivusen kautta.) #

En enää nykyisin näe näitä karhu-unia yhtä läheskään yhtä usein kuin nuorempana, mutta silloin tällöin vieläkin. #