Näin unta, jossa liftasin jossain Kemijärven ja Pelkosenniemen välillä, olin menossa etelän suuntaan. Etelästä päin tuli keskieurooppalainen jehovantodistajapariskunta, joka oli lähtenyt turistimatkalle Lappiin, ja jostain syystä nousin heidän kyytiinsä, vaikka siten matkasin väärään suuntaan. #

Jossain Pelkosenniemen seudulla menimme kaikki kolme, plus joku neljäs (tyhjästä uneen ilmestynyt) hahmo, italialaiseen ravintolaan, jota piti stereotyyppinen pullea italialainen matami. JT-pariskunnan nainen tilasi ahventa, mutta matami ei suostunut siihen, vaan pakotti vaimoraukan ottamaan ahvenen sijasta särkeä. #

Tilanne oli mm. kielivaikeuksien (italiaa, saksaa, suomea) takia niin koominen, että minä kamppailin ankarasti, jotten olisi nauranut katketakseni. Siksi pureskelin sylissäni ollutta liinaa. (Unen lavastaja ei ollut keksinyt valvetodellisuuden peitonlaidalle mitään järkevää vastinetta.) Seurueemme neljättä hahmoa nauratti myös, mutta hän onnistui minua helpommin ja paremmin pitämään elkeensä kurissa. #

Toisessa unessa kaivoin kulmapihdeillä hampaani välistä kastemadon näköisen madon, joka oli loisinut suussani. #

Kolmannessa minulla oli aasialainen postimyyntimorsian (jollaista en muistanut itse tilanneeni). #

Responses

Comments are closed.