Eilisiltana oli vissiin aika kova ukonilma, tai ainakin näin sellaisesta unta. Naapurissakin myrskysi taas pitkästä aikaa oikein kunnolla joskus yön aikana, kävin puolittain hereillä sen takia. #

Näin myös unta, jossa Neil Hardwick ja joku ulkomaalainen tusinajulkkis kilpailivat soittokilpailussa. Soitin oli sellainen, että maassa kyljellään makaavien puhelinpylväiden päällä oli märkä matto, ja instrumenttia soitettiin niin, että mattoa vedettiin pylväiden päällä edestakaisin. #

(Tämä soitin tuli taannoin katselemastani Youtube-videosta, jossa ohimennen havainnollistettiin animaatiolla kuinka viulun jousi toimii, ja se teki minuun syvän vaikutuksen. Yritin etsiä mikä video se oli, mutta en löytänyt.1#

(Neil Hardwick puolestaan tuli arvatenkin siitä, että koko eilispäivän päätäni hakkasi Pettareiden Love Comes Quicklyn makea staccato, ja sen takia Neil Tennantin ääni ja hahmo pyöri mielessäni.) #

Unessa meitä suomalaisia oli siinä ympärillä kannustamassa hurjasti Hardwickia, koska fuck that other guy. #

Nousin kahtakymmentä vailla kuusi. Väsytti vähäsen. #

Ennen salille lähtöä vaihdoin viimein sykemittarin pariston. Ei se vissiin vieläkään ihan loppu ollut, mutta ranneke varoitteli sen heikkoudesta tuon tuostakin, enkä halunnut sen sippaavan kesken sisäpyöräilyn. #

Kävelin salille. Perämiehentiellä oli nuhjuisen näköinen, paksu, musta fleece-pipo. #

Luulin, että olin lähtenyt hyvissä ajoin, mutta takareidet pikaisesti venyteltyäni ja pyörän säädöt korjattuani en silti ehtinyt polkea alkulämmittelyjä kuin vartin verran ennen vakio-ohjelman alkua (klo 8). #

Reidet (sekä etu- että taka-) tuntuivat vieläkin aika jähmeiltä, mutta niistä huolimatta kulki erinomaisen hyvin, sain sykkeen hyvin ylös. #

Kävelin kotiin. Perämiehentien Tervahovintien puoleisessa päässä oli tien poskessa tummansininen lippalakki. Ehkä siinä kohtaa murtomies oli vaihtanut lippalakin tuohon mustaan pipoon, ja hylännyt piponkin sitten keikan jälkeen. #

Mennen tullen kuuntelin Skeptoidia.2 #

Kotona söin riisipuuron ja loput kiivit. Samalla katselin NASA TV:stä ennakkotunnelmia Parker-luotaimen lähdöstä. Otin puhelimen mukaan kävelylle sitä varten. #

20 astetta, mutta aika kovaa tuulta ja enimmäkseen pilvistä, ja osittainen auringonpimennyskin vielä (siellä pilvien takana, tietysti), joten ihan hyvä keli. Kuuntelin In the Darkin kakkoskauden viimeiset kaksi jaksoa (Discovery, The End). #

Prisman kohdalla pysähdyin käväisemään vessassa, ja samalla keskeytin podcastin kuuntelun seuratakseni tuota luotaimen matkaanlähtöä. Tekniset ongelmat kuitenkin viivästyttivät sitä niin kauan, että ikkuna umpeutui ja lähtöä jouduttiin lykkäämään ainakin huomiseen. #

Horsmien höytyvät pölisevät nyt täysillä, pahimmilla paikoilla (esim. Muurahaispuiston koirapuiston suunnalta) kuin lumituisku. #

Missing & Murdered: Finding Cleon jälkeen rankkaisin tuon In The Darkin kakkoskauden tämän vuoden tähän mennessä parhaiden podcastien listalla kakkossijalle. Aavistuksen tiiviimpi leikkaus ei olisi haitannut, yhteensä ehkä noin yhden jakson verran (kaikkiaan yhdestätoista) olisin vielä höylännyt silavaa pois. #

Madeleine Baranilla on hermostuessaan falsettimaneeri, jolle olen hyvin allerginen. Se ei onneksi kuitenkaan haitannut kerrontaosuuksia, eikä edes kaikkia haastatteluosuuksia. Ja taivas tietää kuinka hermoraunio itse olisin, jos joutuisin kyselemään niin vaikeita kysymyksiä niin pelottavilta hahmoilta kuin In The Darkissa uskaltavat. #

Mutta siinä kaikki huonot puolet. No, lisäksi sitten tietysti itse tapaus on sen verran niljakas taas, että tekee mieli repiä tukkaa päästä toisella kädellä samalla, kun toinen käsi naamapalmuttaa niin kovasti, ettei vielä kolmaskaan takaraivo sitä pysäytä. Mutta se tietenkään ole sarjan (eikä sarjan tekijöiden) vika. #

Kotona panin lisukeriisitattarin kiehumaan. Sen kiehuessa kuutioin hirvenpaistin ja panin sen käristymään, sitten raastoin porkkanat. Söin päivällisen, ja sen jälkeen pilkoin kaalin ja paistoin sen hirvikuutioiden kanssa valmiiksi. Latasin ja käynnistin astianpesukoneen. #

Tätä kirjoittaessani join yhdeksän kupillista kahvia ja kuuntelin Leipzigin Bach-festivaalin 2018 avajaiskonsertin#

Söin viimeisen rahka-annoksen. Tyhjensin tiskikoneen. #

Lähdin pyöräilemään. Kiersin vakiolenkin vastapäivään, koska eilisen ruuanlaittomaratonin ansiosta tänään ei tarvinnut käydä kaupassa. Tuuli edelleen yhtä kovasti kuin päivällä, jossei jopa enempi. Mutta se oli hyvä vain, koska aurinko porotti koko matkan, ja tuuli viilensi sopivasti, ja enimmän osan matkasta se ei ollut vastainen, vaan repi enimmäkseen vain ympärillä olevia puita. #

Tuo Ahvenojan kuntorata on kyllä mukava. Siellä loppupäässä on vielä iso hevostallikin, jonka aitauksissa on aina paljon heposia. #

Heponen aitauksessa
Goodbye horses, I squish my balls for you

Hietasaaressakin on talli, mutta vaikka reitin varrella onkin, kuitenkin sen verran katveessa, että sen asukkeja näkee vain silloin kun ne ulkoilevat (ihmistaimet selässään) Hietasaarenkierroksella. #

Ruskon vanhasta tasoristeyksestä oli viimeinkin kaivettu kiskot pois ja tilalle valettu asfaltti. #

Poikkimaantien sillalle noustessani vastatuuli iski täydellä voimalla niin että etenemiseni melkein pysähtyi. Myös lenkin perällä tuuli vastaisesti, ja siinä hyytyi paras teräni tällä kertaa. Onneksi Hollihaan puistosta eteenpäin oli sitten enimmäkseen sivuttaista ja sivumyötäistä kotiin saakka. #

Kotiin tullessani käväisin pesutuvalla, mutta se oli taas varattu illaksi. Nakoin sitten hikirääsyt omaan koneeseen ja panin pyörimään. #

Kävin suihkussa ja sen jälkeen liimasin kynnensuoristajat pottuvarpaisiini. Eeeehei, ei näistä ole mitään hyötyä! Kuten (silmämääräisesti ennakolta) arvelin, ne lärpäkkeet on mitoitettu jonkun 30-kiloisen neitokaisen hernevarpaille, ja minun ukkovarpaissani ne ovat ihan yhtä tyhjän kanssa. #

Lisäksi ohjeissa kielletään ”rankempi” liikunta käytön aikana. Joo varmaan lopetankin jalkatreenit ja pyöräilyt kuudeksi viikoksi (joka on oionnan teoreettinen kesto). #

Pyykkien pyörittyä ripustin ne, sitten söin pannaria (Vilman lahjoittaman vadelmahillon kanssa) ja katselin äijäin triathlonia#

Alaviitteet #

  1. 1 Olin jo ihan varma, että se oli Sixty Symbolsin How loud was the Big Bang?, mutta ei ollut.  #

  2. 2 How Do Homing Pigeons Navigate?, Captain Kidd’s Treasure, Hypnotism: Hijacking Your Brain?  #

Muokkaukset #

2018-08-12 16.43.48 2018-08-15 21.26.56 #
Muuttumaton: <a href="http://www.hietasaarenponipiha.fi/">Hietasaaressakin on talli</a>, mutta vaikka reitin varrella onkin, kuitenkin sen verran katveessa, että sen asukkeja näkee vain silloin kun ne ulkoilevat (ihmistaimet selässään) Hietasaarenkierroksella.Muuttumaton: <a href="http://www.hietasaarenponipiha.fi/">Hietasaaressakin on talli</a>, mutta vaikka reitin varrella onkin, kuitenkin sen verran katveessa, että sen asukkeja näkee vain silloin kun ne ulkoilevat (ihmistaimet selässään) Hietasaarenkierroksella.
 Lisätty: <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0496&mlon=25.5312#map=16/65.0496/25.5312">Ruskon vanhasta tasoristeyksestä</a> oli viimeinkin kaivettu kiskot pois ja tilalle valettu asfaltti.
Muuttumaton: <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0007&mlon=25.5649#map=16/65.0007/25.5649">Poikkimaantien sillalle noustessani</a> vastatuuli iski täydellä voimalla niin että etenemiseni melkein pysähtyi. Myös lenkin perällä tuuli vastaisesti, ja siinä hyytyi paras teräni tällä kertaa. Onneksi <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0087&mlon=25.4544#map=16/65.0087/25.4544">Hollihaan puistosta</a> eteenpäin oli sitten enimmäkseen sivuttaista ja sivumyötäistä kotiin saakka.Muuttumaton: <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0007&mlon=25.5649#map=16/65.0007/25.5649">Poikkimaantien sillalle noustessani</a> vastatuuli iski täydellä voimalla niin että etenemiseni melkein pysähtyi. Myös lenkin perällä tuuli vastaisesti, ja siinä hyytyi paras teräni tällä kertaa. Onneksi <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0087&mlon=25.4544#map=16/65.0087/25.4544">Hollihaan puistosta</a> eteenpäin oli sitten enimmäkseen sivuttaista ja sivumyötäistä kotiin saakka.
2018-08-11 20.37.20 2018-08-12 16.43.48 #
Muuttumaton: <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0007&mlon=25.5649#map=16/65.0007/25.5649">Poikkimaantien sillalle noustessani</a> vastatuuli iski täydellä voimalla niin että etenemiseni melkein pysähtyi. Myös lenkin perällä tuuli vastaisesti, ja siinä hyytyi paras teräni tällä kertaa. Onneksi <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0087&mlon=25.4544#map=16/65.0087/25.4544">Hollihaan puistosta</a> eteenpäin oli sitten enimmäkseen sivuttaista ja sivumyötäistä kotiin saakka.Muuttumaton: <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0007&mlon=25.5649#map=16/65.0007/25.5649">Poikkimaantien sillalle noustessani</a> vastatuuli iski täydellä voimalla niin että etenemiseni melkein pysähtyi. Myös lenkin perällä tuuli vastaisesti, ja siinä hyytyi paras teräni tällä kertaa. Onneksi <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0087&mlon=25.4544#map=16/65.0087/25.4544">Hollihaan puistosta</a> eteenpäin oli sitten enimmäkseen sivuttaista ja sivumyötäistä kotiin saakka.
 Lisätty: Kotiin tullessani käväisin pesutuvalla, mutta se oli taas varattu illaksi. Nakoin sitten hikirääsyt omaan koneeseen ja panin pyörimään.
Poistettu: Kotiin tullessani käväisin pesutuvalla, mutta se oli taas varattu illaksi. Nakoin sitten hikirääsyt omaan koneeseen ja panin pyörimään. Kävin suihkussa ja sen jälkeen liimasin <a href="https://marginaa.li/2018/08/10/2018-08-10/#post28217-p6-1kqa5rkb43heom0ce5g8hxot3">kynnensuoristajat</a> pottuvarpaisiini. Eeeehei, ei näistä ole mitään hyötyä! Kuten (silmämääräisesti ennakolta) arvelin, ne lärpäkkeet on mitoitettu jonkun 30-kiloisen neitokaisen hernevarpaille, ja minun ukkovarpaissani ne ovat ihan yhtä tyhjän kanssa. Lisätty: Kävin suihkussa ja sen jälkeen liimasin <a href="https://marginaa.li/2018/08/10/2018-08-10/#post28217-p6-1kqa5rkb43heom0ce5g8hxot3">kynnensuoristajat</a> pottuvarpaisiini. Eeeehei, ei näistä ole mitään hyötyä! Kuten (silmämääräisesti ennakolta) arvelin, ne lärpäkkeet on mitoitettu jonkun 30-kiloisen neitokaisen hernevarpaille, ja minun ukkovarpaissani ne ovat ihan yhtä tyhjän kanssa.
Muuttumaton: Lisäksi ohjeissa kielletään "rankempi" liikunta käytön aikana. Joo varmaan lopetankin jalkatreenit ja pyöräilyt kuudeksi viikoksi (joka on oionnan teoreettinen kesto).Muuttumaton: Lisäksi ohjeissa kielletään "rankempi" liikunta käytön aikana. Joo varmaan lopetankin jalkatreenit ja pyöräilyt kuudeksi viikoksi (joka on oionnan teoreettinen kesto).