Muistiinpano itselleni. #

 1. Söin kaikki pöydällä olleet hedelmät pois. #

 2. Askartelin nettiohjeiden perusteella kärpäsansan suppilosta ja lasipurkista. Tavallinen keittiösuppilo, lasipurkki Boy-sillipurkin (580/250 g) kokoinen. Lasipurkin pohjalle kaadoin sentin verran punaista balsamiviinietikkaa, koska muutakaan ei sattunut olemaan käsillä. Joku omenapohjainen liemi saattaisi toimia paremminkin. Monissa ohjeissa houkuttimeen lisätään tiskiainetta, minä en lisännyt. Suppilon suipposuu purkin sisään, sitten pakettiteipillä suppilon ja lasipurkin välinen reuna umpeen. #

  Kärpäsansapurkki
  Now I am become Death

 3. Otin imurin esille ja kytkin valmiiksi. #

 4. Nostin bio- ja muutkin jäteastiat ulos. #

 5. Kävelin ympäri huoneistoa ja imuroin kaikki kärpäset jotka vain kiinni sain. Tässä meni ehkä puoli tuntia. Banaanikärpäset ovat suhteellisen nopeita, mutta pieniä ja täysin voimattomia pakenemaan, kunhan imurin suuttimen saa tarpeeksi lähelle. #

 6. Ennen imurin sammuttamista puin kengät jalkaani. Imurin sammutettuani kävelin sen kanssa suoraan ulos ja vein jäteastioiden kanssa taloyhtiön jätesäiliöille, jossa tyhjensin jäteastiat. Otin imurista pölypussin ja nakkasin senkin molokin kitaan. #

 7. Toin jäteastiat ja imurin takaisin kotiin, mutta jätin jäteastiat edelleen oven ulkopuolelle. Otin ne sieltä takaisin sisälle vasta seuraavana päivänä, mutta pölistelin niitä vielä sitä ennen ulkona, enkä ottanut niitä vielä käyttöön. #

 8. Kaadoin keittiön lavuaarin molemmista rei’istä alas kiehuvan kuumaa vettä. Toistin tämän muutaman kerran seuraavina päivinä. Vesi oli joko ruuanlaiton yhteydessä tai erikseen tätä varten keittämääni. #

 9. Vein bio-, ja kaikki vähänkään ruuanjämien tahrimat jätteet (aivan kaikki, eli myös kahvinpurut ja pehmopaperit) molokiin aina mahdollisimman pian, ja jos en vienyt, niin panin ne jääkaappiin, josta otin ne vasta sitten kun vein molokiin. #

 10. Hedelmiä ostin seuraavan kerran vasta reilun kaksi viikkoa myöhemmin. #

 11. Kärpäsansa oli ensimmäisen yön aikana napannut vain kaksi kärpästä, mutta sen jälkeen tappotahti hiljalleen kiihtyi, ja alkoi sitten taas kääntyä laskuun, kun huoneistossa ylipäänsä vielä elävien kärpästen määrä väheni. Vielä viikon päästäkin yksittäisiä kärpäsiä kuitenkin vielä näkyi. Toisaalta ansakin tuntui niitä yhä houkuttelevan. #

 12. Toisen viikon vietin kokonaan muualla, jonka ajan periaatteessa ainut kärpästen ravinnonlähde oli ansapurkin etikka. #

 13. Tätä kirjoittaessani, reilun kaksi viikkoa toimenpiteiden aloittamisen jälkeen, eläviä kärpäsiä ei enää ole näkynyt. Ansan lopullinen saldo näyttäisi olevan vajaat 30 kärpästä. Tämä oli ehkä kymmenesosa siitä miten paljon niitä kaikkiaan oli alussa. #

Responses

Comments are closed.