Nousin 6.31. Väsytti vähäsen. #

Kotipalvelin oli taas tiltannut yöllä. Käynnistin sen uudestaan. #

Kävelin salille. Tein selkää, sitten tunnin lihashuoltoa. #

Kävelin kotiin. Kävin suihkussa. Raastoin kilon porkkanoita, sitten söin kauraryynipuuron. #

Otin palvelimen pois linjalta ja operoitavaksi. Huomasin, että ainakaan sen käynnistyksenaikaista eheystarkistusta (fsck) ei ole ajettu sitten SSD-päivityksen. Voi olla, että itse jätin sen silloin epähuomiossa pois päältä. Panin sen nyt tarkistamaan levyn joka buutissa. #

Sitten panin SSD:n peilautumaan kiintolevylle, jotta on mistä lähteä liikkeelle, jos SSD kosahtaa lopullisesti. Palvelimessa ei ole ylimääräisiä levypaikkoja, joten jatkuvaa peiliä (RAID) tuosta ei saa, mutta ainakaan käyttöjärjestelmää ja kaikkia ohjelmia ei teoriassa tarvitsisi asentaa uusiksi. #

Söin päivällisen, sitten pötköttelin ja pelasin vapaakenttää. #

Join 3,5 kupillista kahvia. Koodasin. #

Levypeilauksessa menikin iltamyöhään, jatkuu vielä tätä kirjoittaessanikin (puoli kymmenen maissa). Mutta optimistisesti kirjoitan tähän jo, että se valmistui ongelmitta, ja sitten kytkin palvelimen takaisin linjoille. #

Viihdekulutus #

Responses

Comments are closed.