Nousin 6.58. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Aamupuuron syötyäni kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Lähtiessäni +7 ja enimmäkseen pilvistä, mutta selkenevää, palatessani jo enimmäkseen selkeää ja +9. Puuskittain navakka koillistuuli, mutta sehän on alussa ja lopussa myötäinen, eikä väliosuudella metsän suojissa sitten tuntunut juuri ollenkaan. #

Merimetso kaarteli Toppilansalmen yllä ja laskeutui sitten uimasilleen. Nallikarin rannalla aarteenetsijä metallinpaljastimen kanssa. #

Ensimmäinen tuulenkaato tuli vastaan Rantakurvin lintutornin jälkeen Pookipolulla. Sen pääsi aika hyvin kiertämään pientareen kautta. Pikisaaressa ei yllättäen yhtään, vaan seuraava oli vasta Hiukkavaaran jälkeen kuntoradalla. Se koivu retkotti pientareelta toiselle, mutta onneksi ei ollut liukas, niin pääsin pyörän kanssa kavuten sen yli. Kolmas oli kuusi jo melkein Auranmajalla, sekin (puu) vain osittain reitillä. Sen jälkeen ei ollut enempiä. #

Heti Hiukkavaaran koivun jälkeen oli joku kumma rastaskeskittymä, niitä oli varmaan kymmenittäin siinä yhdellä katuvalovälillä. #

Heikinharjun nokkosperhosmutkassa korppipari. Näin vain toisen, kun se laskeutui lennosta kuusennokkaan, jossa toinen vastasi ensimmäisen ronksutukseen. Sen verran sakea se kuusenlatva, ettei niistä olisi sen jälkeen järkkärilläkään kuvia saanut, vaikka näköviivaetäisyys oli lyhyt. #

Täpläperhonen! Kalimenojan mutkan kohdalla (siellä aina sattuu ja tapahtuu) tiellä niin odottamatta, että hyvä etten päälle ajanut. Lennähti pois, enkä saanut toista tilaisuutta sen tunnistamiseen. Näytti pieneltä nokkosperhoseksi, väritys kuin kultasiivellä (loisto-naaras tai pikku-), mutta tuskinpa enää näihin aikoihin; luultavammin silmäini terä vain jo niin tylsynyt. (Että varmaan nokkonen kuitenkin, jos rahasta vetoa pitäisi lyödä.) #

Kotiin palattuani kävin suihkussa. Raportoin kuntoradan tuulenkaadot kaupungille. Söin päivällisen. #

Pötköttelin ja täyttelin nonogrammia. #

Join 3,5 kupillista kahvia. Kirjoittelin tätä. Siivosin myrskytuhoa parvekkeelta. Vastailin mielipidekyselyihin. Koodasin. #

Viihdekulutus #