Tämmöinenkin kiinnostava laskuri S-ryhmän Omat ostot -palvelusta nykyään löytyy: ostoskorin ravitsemuskoostumus. Melkein yksinomaan S-ryhmän kaupoista ruuat ostavassa yhden hengen taloudessa aika hyvin suuntaa-antavakin varmaan, joskaan pohjoisesta tänne rahtaamani kala, liha ja marjat eivät tässä tietysti näy. #

Tässä alla siis lukemat ajalta 11.10.2019—10.10.2020: #

Hiilihydraatit (keltainen): 44 % Sokeri (punainen): 19 % Rasva (vihreä): 36 % Tyydyttynyt rasva (vihreä): 8 % Proteiini (vihreä): 16 % Suola (vihreä): 1,69 g / 1000 kcal Kuitu (keltainen): 12 g / 1000 kcal Energia: 3405 kcal/pv

Responses

  1. Kokonaisenergia hieman isompi kuin olisin veikannut, varsinkin jos tuo 3405 kcal/pv on vielä todellistakin pienempi (niiden puuttuvien tuotteiden takia). Ei kuitenkaan kulutusta isompi (koska muuten tietysti lihoisin jatkuvasti).

    Hiilihydraattien vaje johtuu paljolti FODMAPpien välttelyn hankaluudesta. Kokonaan hiilihydraatiton ateria on helpoin valinta varsinkin iltaisin, kun ei aina (useinkaan) jaksa miettiä että mitä uskaltaa syödä. Sokerien ylikorostuminen liittyy osittain samaan asiaan, koska sitten kun syön FODMAPeista piittaamatta, kalorien täyteen saamiseksi, ei yleensä jaksa mitään terveyskokkailua.

Comments are closed.