Nousin 5.45. Väsytti vähäsen. #

Aamupuuron ohessa lämmitin porkkanapapukalapihvit. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen (josta Oritkarin lenkin myötäpäivään). +6,6 lähtiessäni, olematon tuuli, palatessani jo +13, mutta vähän kovempi tuulikin. #

Ehkä pääsky salmen rannassa, ainakin oli musta ja nopea. #

Piti heti pöljän päässä ja sitten vielä Nallikarissa pysähtyä kuvaamaan maisemia, kun merisontti oli niin nättinä#

Ajelin Kiulukankaalta Heikinharjun taakse. Luontokoulun edestä kulkeva osuus oli sillä välillä enää niin luminen ja vetinen, ettei olisi kannattanut. Itärinteentieltä palasin Johdintielle, kun näytti jonkin verran jäätä sieltä etiäpäin kuntoradalla olevan, ja varmaan ainakin metsässä ne pimeimmät mutkat ovat vielä jäissä. #

Kauden ensimmäinen kyy mateli kameraan siellä vastaanottokeskuksen takana. Talvikankaan takana ei näitä vielä näkynyt, vaikka sieltä niitä yleensä löytyy pilvin pimein. Raitotien varresta oli eilen kanssa kuvattu yksi#

Neitoperhosen näin vähän ennen Ruskotunturintien risteystä. Niin viimetingassa taas, että äkkijarrutuksesta huolimatta menin ohi, ja se kerkesi lentää jonnekin piiloon. Mutta sen silmä sattui omaani sen verran selvästi, että aika varma olen. #

Ahvenojalta palasin taas kuntoradalle, ja ajoin sieltä Herukan-päähän saakka. Vähän ennen sitä päätä (ison tien alituksen jälkeen) oli toinen tumma perhonen, mutta siitä en ennättänyt nähdä senkään vertaa, kun täysiä veivasin. Neitoperhosia olen sielläkin ollut (aiempina vuosina) näkevinäni. #

Ja vielä ihan tuossa kotihuudeilla joku hyvin vaaleansinisiipinen (paatsamasinisiipi?), jonka ehkä olisi saanut kameraankin, mutta siinä oli koululaisia justiinsa, en kehdannut ruveta kuvaamaan. Muutenkin tuntui koululaisia olevan siellä sun täällä suunnistamassa sun muuta, liekö niillä joku kansallinen ulkoilupäivä. #

Uus matkapituusennätys, 69,30 km. #

Kotiin palattuani söin riisipuuron, sitten kirjoittelin tätä. #

Pötköttelin, täyttelin 5×5-nonogrammeja. #

Join 3,5 kupillista kahvia. Etsiskelin suosikkejani ehdotuksiksi Rifftraxin koosteeseen (Patreon-maksumuurin takana). #

Haukkasin patukan, toljasin aurinkovoidetta nahkaani, ja sitten kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen lyhyissä vaatteissa. Kahtakymmentä hipoi kotimittari lähtiessäni, ja +21.8 ° oli säälokiin kirjautunut enimmillään kierroksen aikana, eli kaukana Oulunsalon lukemista, onneksi, vaikka kyllä aika tukalaa oli siltikin. Viileä tuuli mereltä oli kuin taivaanlahja. #

Ajelin kuntorataa nyt vielä tallilta etiäpäin, mutta Jylkynkankaan takana oli edelleen ne pitkät polanteet, taluttamiseksi meni lopulta. #

Mutta sitä ennen näin pari nokkosta, pyyn, ja suruvaipan sain peräti kuvaankin. Samassa kohtaa hoksin unohtaneeni käynnistää Garminin mittauksen kotoa lähtiessäni. #

Sieltä amiraalimailta jahtasin puoli kilometriä jotain valkokaalta (ei ollut sitruuna ainakaan) vain hukatakseni sen sitten lopulta. #

Jatkoin Kiulukankaaltakin kuntorataa pitkin. Sielläkin oli samanlainen vaaleansinisiipinen kuin aamulla tuossa lähistöllä. Tämäkään ei asettunut kertaakaan aloilleen, vaan vaikutti jahtaavan omaa varjokuvaansa. Tuhlaa sen energian minkä älynlahjoissa säästää. #

Lähinnä ajoin sieltä saadakseni sen auroraperhosten ojan tilanteen selville, ja suljettu se tie sinne oli risteyksen kohdalta, mutta ei se rakennustyömaa sinne ojalle vielä ainakaan ylety, vaan varmaan vain sulkeneet sen siitä risteyskohdasta siksi, etteivät ihmiset siitä turhaan käänny suuntaan, josta on kuitenkin pakko siihen risteykseen palata. #

Kiersin sitten sen 2 kilometrin ylimääräisen, ja Garminin mittasi sen todellisuudessa vain 1,6 kilometrin pituiseksi. #

Kivitaskunpuiston takaakin ajelin, mutta vaikka sekin oli jo enimmäkseen sula, se märkä hiekka kyllä imee jaloista mehut pahemmin kuin mikään. #

Lentokentäntien alituksesta nousi räkänokka vastaantulijoiden kaistalla, naama puhelimen näytössä kiinni. Onnistui juuri ja juuri väistämään nokkakolarin äkkijarrutuksen tehtyäni. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten söin päivällisen. #

Pötköttelin, luin päivityksiä, täyttelin nonogrammeja. #

Debugasin valvontakameran vikaa. #

Viimeistelin tämän. #

Viihdekulutus #