Nousin 5.30. Väsytti aika lailla. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. Lähtiessäni +14, lämpeni rivakasti, palatessani jo melkein +19. Alkumatka pilvistä, Heikinharjusta eteläpäähän selkeää, sitten vaihtelevaa pilvisyyttä ja rankahkon mutta hyperpaikallisen sadekuuronkin heitti Oritkarissa niskaan. #

Metsässä ei ollut vielä paljon elämää, mittareiden lisäksi vain yhden Bolorian näin. Kamera ei ollut mukana, ajelin pitkästä aikaa vain aikaa. #

Kotiin palattuani söin riisipuuron, sitten pötköttelin ja luin päivityksiä.  #

Purnasin Ilmatieteen laitokselle 10 vuorokauden ennusteen osoitteen särkymisestä, ja sitten raportoin kaupungille Hollihaan asvalttikatkon ja Poikkimaantien rampin hiekkakasan. Jälkimmäisestä ilmoitin viime kesänäkin, mutta ei sille ole mitään tehty, ja nyt siinä on jo kahden kesän hiekat. #

Koodasin. #

Söin päivällisen. Join 4 kupillista kahvia. #

Lähdin uudelle myötäpäiväkierrokselle. Yli +20 jo lähtiessäni, ja puolivälissä portaita hoksin että vesipullon ois voinu ottaa kans mukaan. En jaksanut kavuta takaisin (pyörä touvissa), vaan kävin Pateniemen S-marketista ostamassa vissypullon. #

Kumman vähän oli perhosia siihen nähden, miten kuumaa ja aurinkoista oli, eikä tuultakaan siellä metsän suojissa kovin paljon. Ehkä ne jo ennakoivat myräkän tuloa. Isoja valkokaaleja näin taas pari, jokunen kartta, jokunen Boloria (pursuja kuviin saamistani molemmat). Jylkynkankaan linjalla pällistelin suokeltasia, joita oli taas rutkasti, niin että melkein ajoin kyyn yli, enkä kerennyt kameraa edes esiin ottaa kun se jo pakeni pusikkoon. Pienehkö oli. #

Sen jälkeen alkoi taivaanranta tummua takana, ja näytti jo hetken siltä, että kerkiän pois sateen alta, mutta Hiukkavaaraa lähestyessäni taivas tummui edessäkin, ja juuri ja juuri kerkesin saada kameran reppuun ennen kuin rajuilma iski suoraan kohdalle Korvensuoran takana#

Veivasin sitten täysillä takaisin Talvikankaalle, siellä asuinalueelle, pois hurjasti taipuilevien puitten ja melkein kohdalla paukkuvien salamoiden tieltä. Vettä ja rakeitakin satoi ihan saatanasti, niin että aurinkovoidetta valui silmät ja suu täyteen, eikä yhden yhtä alikulkua tietenkään missään. Pahin oli jo ohi sitten kun Kuusamontien alitukseen kerkesin. #

Sieltä Raitotien viertä kotiin ajellessani sateli enää vain vähän. Kotona panin saunan lämpiämään ja kamppeet sinne kuivumaan, ja sitten kuivailin kameraa, jota kaatosade oli takkiin käärimisestä huolimatta jonkin verran kastellut. Muovipussejakin olisi ollut mukana, vaan enpä älynnyt. #

Kävin saunassa, sitten kirjoittelin tätä. Salamoi ja satoi vielä jonkin aikaa, mutta alkuillasta poutaantui ja sen jälkeen paistoi taas aurinkokin loppuillan. #

Testailin kameraa, eikä siinä ainakaan mitään massiivista vikaa vielä ilmennyt. Vähän kondensaatiota kyllä linssin sisällä nyt, mutten ainakaan koeotoksista sitäkään nähnyt. Saattaa toki vähentää kennolle päätyvän valon määrää ja siten heikentää kuvanlaatua, jollei haihdu omia aikojaan sieltä. #

Paistoin ja söin kesäkurpitsarisoton. #

Viihdekulutus #