Nousin 5.48. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Lähtiessäni +15, palatessani +17 °, selkeää, heikko tuuli. #

Heti Nallikarin hiekkarannalla jo ensimmäinen amiraali. Niillä taitaa olla erinomaisen hyvä vuosi. #

Pookipolun varrella nokimittari, ehkä puolisen kilometriä viimevuotista etelämpänä (ja Mustasalmen toisella puolella). Valo oli yhtä huono, jollei huonompi kuin silloin, eikä tämä istunut kertaakaan siinä ehkä n. viiden minuutin aikana, jonka sitä jahtasin. Lensi lopulta metsään. #

Auroraojalla orvokkihopeatäplä. #

Heikinharjussa piippopaksupää ilmeisesti munimassa. Sain vain huonoja kuvia, enkä hoksinut yrittääkään niitä munia kuvata, vaikka makrolinssinhän niihin kyllä tarvitsisikin. #

Jylkynkankaalla pikkuruisen kyyn litteä raato#

Hopeatäpläsuoralla edellistä kuvaamaani ja auroraojan yksilöä paljon isompi orvokkihopeatäplä#

Haapoja kolme. Nokkonenkin pitkästä aikaa. #

Lenkin ensimmäiset lajit olivat amiraali ja nokiperhonen, lenkin viimeiset lajit olivat nokiperhonen ja amiraali. Koskelantien varrella, of all places! #

Valo oli paljon aamuista parempi, mutta vähän liian pystysuora ja räikeä nyt, että vieläkin jäi parantamisen varaa, mutta tuskin aivan pian tulee edes näinkään hyvää tilaisuutta nokimittarin kanssa. #

Kotiin palattuani söin riisipuuron. #

Testasin palovaroittimen. Latasin Jylkynkankaan amiraalin ilmataisteluvideon (tiistailta) Youtubeen. Aloittelin kuvien perkuuta. Join 3,5 kupillista kahvia. Söin piirakkaa. #

Kävin ajelemassa metsäosion molempiin suuntiin. Lämmintä oli, mutta vähän aamua kovempi tuuli taas menosuunnassa, haittasi vähän kuvaamista. #

Tallin lähettyvillä keltasirkku katseli lähestymistäni, ja meni sitten piiloon apilanvarren alle#

Päivän toinen nokkonen oli heti sen jälkeen, kuolleena tiellä#

Vähän sen jälkeen tesmojen parittelu, ja vähän sen jälkeen sinisiipien parittelu, jossa kolmantena pyöränä hämähäkki#

Korppi ronksutti koiraladun suunnalla kun kuvasin hopeatäpliä suo3:lla. Ei tullut näkyville. Niitä on tuntunut näkyvän ja kuuluvan vähemmän tähän mennessä kuin viime kesänä alkukesästä. #

Palatessani sisiliskosuoralla sinisiipinaaras, ilmeisesti munintapuuhissa sekin (nyt vasta kuvia perkatessani huomasin). #

Haapoja oli ainakin neljä, joista yhden yli olin ajaa z-mutkassa mennen tullen. (Tuo mutka on näköjään lähempänä Kalimenojaa kuin Kalimenojan mutkaksi nimittämäni kaistale, mutta ensinmainitussa on kyllä silti hyvin vähän äksöniä jälkimmäiseen verrattuna. #

Yhdestä haapayksilöstä sain nyt havittelemani alapinta-vastavalokuvat, ja oli ylipäänsä niin hyvä kuvaamistilaisuus, että tuskin tällä kalustolla tulen parempia haapaperhoskuvia saamaankaan. #

Jylkynkankaan kohdalla metsästä/linjalta kuului lyhyt, omituinen, vaikeasti kuvailtava ääni. Niin kuin männynrunkoa olisi hangattu toista vasten, tai niin kuin moottorisahaa olisi vetäisty käyntiin (kerran), mutta sahan tankki oli ihan tyhjä, tai niin kuin raivaussahan terä olisi pureutunut ja sitten tukehtunut liian paksuun runkoon, mutta kokonaan ilman sitä edeltävää polttomoottorin puksutusta tai kaasutusta. #

Kotiin palattuani panin tattaririisiä kiehumaan, kävin suihkussa, venytin pohkeet, söin päivällisen. #

Viimeistelin ja latasin aamun kuvat. Iltasatsin perkuu jää taas huomiseen. #

Jaa, en näköjään syökään hampurilaisia tänään, kun punalaputetut lofoleivätt (kaksi pussillista) olivat homeessa. Tämän takia olen jo aiemminkin vältellyt näiden punalaputettujen elintarvikkeitten ostamista, ja heti kävi näin, kun taas kokeilin. Lopetanpa tyystin. #

Muokkaukset #

2021-07-01 21.26.42 2021-07-02 16.10.12 #
Muuttumaton: Kävin ajelemassa metsäosion molempiin suuntiin. Lämmintä oli, mutta vähän aamua kovempi tuuli taas menosuunnassa, haittasi vähän kuvaamista.Muuttumaton: Kävin ajelemassa metsäosion molempiin suuntiin. Lämmintä oli, mutta vähän aamua kovempi tuuli taas menosuunnassa, haittasi vähän kuvaamista.
 Lisätty: Tallin lähettyvillä keltasirkku katseli lähestymistäni, ja <a href="https://marginaa.li/wp-content/uploads/2021/07/keltasirkku-piilossa.jpg">meni sitten piiloon apilanvarren alle</a>.
 Lisätty: Päivän toinen nokkonen oli heti sen jälkeen, <a href="https://marginaa.li/wp-content/uploads/2021/07/kuollut-nokkosperhonen.jpg">kuolleena tiellä</a>.
 Lisätty: Vähän sen jälkeen <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/85329424">tesmojen parittelu</a>, ja vähän sen jälkeen <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/85329426">sinisiipien parittelu</a>, jossa kolmantena pyöränä <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/85329428">hämähäkki</a>.
 Lisätty: Korppi ronksutti koiraladun suunnalla kun kuvasin hopeatäpliä suo<sup>3</sup>:lla. Ei tullut näkyville. Niitä on tuntunut näkyvän ja kuuluvan vähemmän tähän mennessä kuin viime kesänä alkukesästä.
 Lisätty: Palatessani sisiliskosuoralla <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/85329431">sinisiipinaaras</a>, ilmeisesti munintapuuhissa sekin (nyt vasta kuvia perkatessani huomasin).
 Lisätty: Haapoja oli ainakin neljä, joista yhden yli olin ajaa <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0748&mlon=25.5772#map=15/65.0748/25.5772">z-mutkassa</a> mennen tullen. (Tuo mutka on näköjään lähempänä Kalimenojaa kuin <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0657&mlon=25.5845#map=15/65.0657/25.5845">Kalimenojan mutkaksi nimittämäni kaistale</a>, mutta ensinmainitussa on kyllä silti hyvin vähän äksöniä jälkimmäiseen verrattuna.
 Lisätty: Yhdestä haapayksilöstä sain nyt havittelemani alapinta-vastavalokuvat, ja oli ylipäänsä niin hyvä kuvaamistilaisuus, että tuskin tällä kalustolla tulen parempia haapaperhoskuvia saamaankaan.
Poistettu: Palatessani kuului <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0795&mlon=25.5291#map=16/65.0795/25.5291">Jylkynkankaan kohdalla metsästä/linjalta</a> lyhyt, omituinen, vaikeasti kuvailtava ääni. Niin kuin männynrunkoa olisi hangattu toista vasten, tai niin kuin moottorisahaa olisi vetäisty käyntiin (kerran), mutta sahan tankki oli ihan tyhjä, tai niin kuin raivaussahan terä olisi pureutunut ja sitten tukehtunut liian paksuun runkoon, mutta kokonaan ilman sitä edeltävää polttomoottorin puksutusta tai kaasutusta. Lisätty: <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0795&mlon=25.5291#map=16/65.0795/25.5291">Jylkynkankaan kohdalla metsästä/linjalta</a> kuului lyhyt, omituinen, vaikeasti kuvailtava ääni. Niin kuin männynrunkoa olisi hangattu toista vasten, tai niin kuin moottorisahaa olisi vetäisty käyntiin (kerran), mutta sahan tankki oli ihan tyhjä, tai niin kuin raivaussahan terä olisi pureutunut ja sitten tukehtunut liian paksuun runkoon, mutta kokonaan ilman sitä edeltävää polttomoottorin puksutusta tai kaasutusta.
Muuttumaton: Kotiin palattuani panin tattaririisiä kiehumaan, kävin suihkussa, venytin pohkeet, söin päivällisen.Muuttumaton: Kotiin palattuani panin tattaririisiä kiehumaan, kävin suihkussa, venytin pohkeet, söin päivällisen.

Viihdekulutus #