Nousin 5.22. Ei väsyttänyt. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Vajaa + 8°, hyvin heikko tuuli. Lähtiessäni pilvistä, ja metsäosion alussa nousi vähän sumukin, mutta se kerkesi jo kokonaan haihtua Heikinharjuun tullessani, ja Auranmajalta alkaen rupesi taivaskin selkenemään. #

Kottaraisparvi oli nyt Tarkka-ampujanpuistossa. Niiden sorina kuulostaa melkein kuin oltaisiin viidakossa, muttei Iphonen mikrofonilla siitä todisteita saa. #

Taas meni veturi (Dr14?) Jääsalontien tasoristeyksessä! Edellisestä ei kahta viikkoakaan. #

Nuori fasaanikukko ylitti Kraaselinpolun#

Kotiin palattuani panin tattaririisiä kiehumaan. Kirjoittelin tätä, sitten söin päivällisen. Pötköttelin, luin päivityksiä. #

Söin piirakanlopun. Join 3,5 kupillista kahvia. Jäljitin Firefox-bugia. Muutin männäkesän Youtube-videoiden näkyvyydet piilotetuista julkisiksi. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. Lähtiessäni +11, palatessani jo lähemmäs +13 °. Niin lämmintä, että hiki tuli paksun välikerran kanssa, mutta kun en jaksanut vaihtaa vaatteita. Enimmäkseen selkeää, joskin pilvilautat isoja ja paksuja, niin että pitkiä hämäriä pätkiä sattui varsinkin metsäosuudelle. Sen verran valoisaa kuitenkin lähtiessäni oli, että otin pitkästä aikaa järkkärinkin mukaan. #

Piispanletonpuistossa heti gammayökkönen. Vähän tallin jälkeen amiraali, jonka olisin saanut kuvaankin, mutta justiinsa alkoi tietenkin kauhia pyörien eestaassuhaaminen siinä, ja perhonen lensi vittikkoon eikä tullut takaisin. #

Rutkasti oli kulkijoita kuntoradalla sen jälkeenkin. #

Haapaperhosmutkan jälkeen kyy. Samalla kohtaa tuli metsästä koiranulkoiluttaja irtokoirineen, mutta koira ei onneksi huomannut kyytä, vaan käveli sen ohi ja minua nuuskimaan. Äkkäsi kärmeen vasta sitten, kun omistaja vei sen (liekassa) ihan nuuskimaetäisyydelle kyystä. Kumman huomaamaton koiraksi, mutta ehkä sen kuono oli käärmeiden sijasta pikemminkin perhosille optimoitu, kun lajiltaan oli enemmänkin perhoskoiran näköinen, ehehehe. #

Kiulukankaalla pysähdyin kuvaamaan kemikaalivanaa. Joku korkealentoinen lintu siihenkin kuvaan näköjään osui. Likakokkareetkin linssissä näköjään sen kun lisääntyvät, mutta toisaalta zoomi tuntui nyt toimivan ihan ilman jumittelua, kumma kyllä. #

Limingantien Palokankaantien-risteyksen katu- ja liikennevaloissa istui päheän näköinen mustavarisjengi#

Sonnisaaren kohdalla Pieridae-laji, mutta vetäytyi alati vain syvemmälle sinne asuintalon pihalle niin, etten edes satavarmaksi voinut sanoa, oliko lanttu vai sitruuna. #

Kumma ettei lanttuja ole näkynyt, kun lämpimine turkistakkeineenhan niiden pitäisi pärjätä paljon tätäkin syvemmälle syksyyn. #

Kotiin palattuani panin pyykit pyörimään ja kävin suihkussa, sitten söin riisipuuron. Ripustin pyykit. Perkasin ja julkaisin kuvat. #

Seuraavaksi pidän taas postaustaukoa. #

Viihdekulutus #