Nousin 5.17. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Suunnittelin sisäpyöräilyä, mutta viime tingassa päätinkin käydä ajelemassa vastapäiväkierroksen, kun näytti niin hyvältä ulkona. Ja olisikin varmaan tympinyt sisällä veivata, kun ulkona aurinko paisteli. Meni se sitten kyllä pilveen, kun Limingantielle tulin. Lähtiessäni vajaa +1, palatessani jo melkein +3 °. Kohtalainen, navakoituva lounaistuuli. #

Muutamia uusia jäätikköröpelöitä oli lämpösaha sahannut, mutta myös lisää paljasta asvalttia. Erityisesti Raitotien pohjoispuolen kl-väylä oli melkein kokonaan sula tallille asti; vain alitusmonttujen kohdilla jäätiköitä. #

Fiskarintien varrella hienostotalon pihassa nuori koirasteeri. En edes hidastanut, kun en uskonut silmiäni, vaan viimeiseen asti olin varma, että sen täytyy olla joku pihakoriste, tai kotikana, tai hallusinaatio. #

Lokit olivat saapuneet kaatopaikalle. Myös iso parvi naakkoja köpötteli maassa. #

Kotiin palattuani söin päivällisen, sitten pötköttelin, luin päivitykset ja täyttelin nonogrammeja. #

Kirjoittelin tätä. Koodasin. Join 3,5 kupillista kahvia, ja mukillisen paksua kaakaota. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. Aamun jäätiköt olivat sulakot, ja polanteet pehmenneet aivan muhjuksi, joten yritin vältellä jälkimmäisiä niin paljon kuin mahdollista. Makkarasuontieltä/Tuomelantieltä Kotikoivuntien kuntoradan-mutkaan oli niin paskaa, että oli aivan hilkulla mennä talutukseksi. Ihan kunnon Via Dolorosa, eikä edes se hyvä junkkaremix. #

Ensimmäinen perhoshavainto sentään! Siilikkään toukka Huhtakalliontien jälkeen. Ehkä ruostesiipi, mutta en pysähtynyt kuvaamaan, koska nuista toukista ei saa tarkempia tunnistuksia hyvistäkään kuvista, saatika Samsungin ottamista. #

Pilvistä oli koko matkan, vettäkin ripsi vähän, ja navakka tuuli. Onneksi näin päin ajaessani vastainen oikeastaan vain Poikkimaantiellä. Huomenna olisi ollut (ennusteessa) parempi keli päivällä, mutta niin isoon rutiininmuutokseen ei vielä pysty. Ja hyvä se parempi on huoltokeliksikin. #

Palatessani kävin Primassa. Mönkään mäni, Mobilepay teki kassalla tenän. Ensin automaattikassalla, ja sitten ihmiskassalla. Piti jättää ostokset sinne, sillä korttiakaan ei ollut mukana (se vähän niin kuin se pointti tuon sovelluksen käytössäni). #

Ajelin suorinta tietä kotiin, hain kortin, ja sitten kävin lähi-K-supermarketissa. Testasin Mobilepayta ilman NFC:tä (siltä varalta, että hiljattain käyttöön ottamani Google Pay -sovellus sekoili taustalla), mutta ei sillä ollut vaikutusta, ja sitten se Keskon automaatti jo huusikin myyjää avuksi. Ne eivät siellä selvästi luota laitteisiinsa ja asiakkaisiinsa läheskään yhtä paljon kuin S-kaupoissa. #

Yritin myyjän vahtimana vielä pari kertaa (tuloksetta), ja sitten maksoin kortilla (joka toimi täysin ongelmitta). #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten lämmitin ja söin hampurilaiset. Tyhjensin pyykkitelineen. #

Etsin Mobilepayn ongelman syytä netistä (OP? Google Pay? Mobilepay?), ja Mobilepayn Play-kaupan arvosteluissa samasta ongelmasta olivat jo muut kerenneet purnatakin, joten lisäsin omankin ääneni sinne. Parempaakaan kanavaa bugiraporteille en äkkiseltään löydä. #

Viimeistelin tämän. Panin kuudenkympin pyykit pyörimään. #

Kyy nähty Loviisassa (ja muuallakin). #

Viihdekulutus #