Nousin 4.34 paistamaan porkkanapapukalan ja keittämään kahvin ja aamupuuron. #

Syötyäni (puuron) kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Shortsikeli yhä, niin ohutta pilveä ettei aurinkoa pidätellyt, heikko lounaistuuli voimistui kohtalaiseksi luoteistuuleksi. #

Ensimmäinen ritariperhonen heti pian Valkiaisjärventieltä metsään poikettuani. Toinen oli hirvilinjalla, mutta se meni menojaan ja vei päivän toisen Boloriankin mennessään. Ensimmäinen Boloria, pursuhopeatäplä, oli Kalimenojan mutkalla. Myös yksi neitoperhonen siellä taas, ja niin laiskanpulskea auroraperhonen, että varmaan paras tilaisuus mitä sen kanssa tähän mennessä on ollut. Näin rauhallisilta ne näyttävät useinkin Etelä-Suomessa otetuissa kuvissa, mutta täällä eivät kyllä ole tuollaisia juuri koskaan. #

Eipä se loppujen lopuksi kyllä istuessaan ole kovinkaan valokuvauksellinen laji, vaikka lentäessään niin huomiotaherättävä onkin. #

Karttaperhosia oli Hönttämäestä alkaen, myös Heikinharjussa nyt, ja viimeiset vielä juuri ennen Herukan-pään pysäköintialuetta#

Heikinharjussa kuvasin reunustäplämittarin. Olisin vannonut sen jo jonain edellisvuonna kuvanneeni, mutta näköjään sekoitin vain muistikuvaan vattumittarista. Kiva löytö joka tapauksessa. #

Jylkynkankaan suoralla missasin jonkin mustan koisamaisen, kun luulin sitä kovakuoriaiseksi, ja lähestyin sikäli varomattomasti. Seurasin sitä kyllä sitten katseellani vielä seuraavaan laskeutumispaikkaan asti, mutta se oli siellä linjalla, joka on raivauksen jäljiltä viheliäistä pajujuurakkoa, jonne ei huvittanut lähteä nilkkoja silpomaan. #

Mutta siitä heti vierestä tien vartta sentään ensimmäisen mustatäplähiipijänaaraan löysin sitten. Näköjään ikinä, vaikka olisin senkin väittänyt joskus männävuonna jo kuvanneeni. #

Sitruunaperhosenkin lennosta ammuin#

Palatessani kävin Prismassa. #

Kotiin palattuani söin päivällisen, sitten hoitelin sähköhommia puhelimessa. Muistin viimein ilmoittaa rehottavasta pihapuskasta kembaanan väistöreitillä#

Olin aikonut käydä toisenkin pyörälenkin vielä, mutta ennusteeseen oli taas ilmaantunut melko varmaa sadetta, ja itätaivaan pilvetkin siltä näyttivät, niin käväisin sitten vain hakemassa apteekin lähetyksen Ksupermarketista. #

Perkasin ja latasin kuvat. Kirjoittelin tätä. Vastasin pitkiin gallupkyselyihin. #

Kävin suihkussa. Söin riisipuuron. Ei ollut tullut vesisadetta vielä silloinkaan, mutta itätaivas näyttää kyllä siltä, että siellä lenkin perällä olisi jo saattanut, ja nuo tuulenpuuskat ovat taas semmoiset, että niitä vastaan taistellessa olisi ainakin otsa hiestä saattanut kastua. #

Kaupunki aikoo näköjään jättää muutamia nurmikoita kasvamaan niityiksi. Bueno. #

Viihdekulutus #