Nousin 7.51. Väsytti, muttei nukuttanut. #

Kävelin salille. Tein selkää ja rintaa. Kävelin kotiin. #

Paljon perhosia Topeliuksenpuistolta alkaen. Tesmaperhosia varsinkin, mutta myös iso ja haalistunut herukkaperhonen puun lehdillä, amiraali ja angervohopeatäpliä Perämiehentien jatkeella. Voimalan risteykseen tullessani panin kameran taskuun, niin ritariperhonen lensi sieltä voimalan puolelta tien yli itään päin. #

Ludepariskunta raahautui perätysten risteyksen toisella puolella. Luulin että kyse on vain sukupuolidimorfismista, kun olivat niin eri näköisiä, mutta lude-ekspertin mukaan siinä olikin kaksi eri suvun edustajaa jotenkin päätynyt löytämään toisensa. #

Kotiin palattuani söin päivällisen, sitten join termarillisen kahvia. Kirjoittelin tätä. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. Helleraja taisi yhä ylittyä, ja eilistä kuumemman tuntuista, kun tuuli vähemmän, myötäisemmin ja lämpimämmin. Nälkäkin meinasi nakella, kun en ollut ehtinyt/muistanut/jaksanut syödä välipalaa ennen lähtöä. #

Valkoisen pikkuperhosen, ehkä uuden, missasin heti paskilan jälkeen. Taikka sain kyllä sekä alapinta- että yläpintakuvat tekoälyn avulla, mutta liian kaukaa. #

Rajahaudan kohdalla ritariperhonen oli ilmiselvästi munimassa, mutta en sen lähdettyä löytänyt yhtään munaa. En tiedä tekeekö se sitten jotain hämäysliikkeitä, tai koe-istumisia, kun tutkimani kasvi oli aivan varmasti yksi niistä, joita se kolusi. #

Vähän tallin jälkeen uusi valkoinen pikkuperhonen: koisasiipi. Valkoiset siivet ja keltainen ruppi samaa kuin tuolla paskilan tunnistamattomalla. #

Kusipaikan suoralla tähän mennessä paras tilaisuus orvokkihopeatäplästä, kun se laskeutui aivan jalkojen juureen. Sikäli huono vain, että olin pyörän selässä, eikä perhosen hermo varmasti olisi kestänyt, jos olisin yrittänyt könytä alas sen tasolle. Eikä se nytkään lepuuttanut siipiään, vaan viuhtoi niitä koko ajan, eivätkä sattuneet ala-asentoon yhdessäkään sarjatuliotoksistani. (Kokemuksesta tiedän, että on ihan turha yrittää omalla reaktionopeudella saada osumaa oikealle hetkelle, vaan pitää vain räiskiä menemään ja toivoa parasta.) #

Haapaperhosia seitsemän ennen Heikinharjua, ja vielä Talvikankaan takana kahdeksas. #

Kiulukankaan kohdalla päivän kolmas ritariperhonen. Räiskin siitä vaikka kuinka monta kuvaa lennos[st]a, mutta vaikka tarkennus olikin tekoälyllä, niin se kämmäsi kyllä ihan totaalisesti tässä. #

Sen jälkeen ei juur mittään. Vain poliisivene alittamassa Poikkimaantien siltaa. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten lämmitin ja söin hampurilaiset. #

Perkasin ja latasin kuvat. Viimeistelin tämän. #

Viihdekulutus #