Heräsin joskus puoli viiden jälkeen, eikä nukuttanut yhtään, vaikka väsytti kyllä, ja jalat tuntuivat edelleen raskailta. Vasta joskus ennen kuutta aloin nukahdella uudestaan. #

Nousin 7.14. Ei väsyttänyt. #

Aamupuuron syötyäni pyöräilin Tuiran Lidliin, mutta en löytänyt sieltä sitä Formilia muuta kuin seitsemää eri erikoissorttia. Pyöräilin sitten Pateniemen Lidliin, ja sielläkin oli vain samat. Otin sitten kapselimuotoista ”3 in 1” -varianttia, joka oli lähinnä sitä mitä etsin. #

Pyöräilin kotiin. Palokärjen itkun kuuloista huutoa kuului Haukiputaantien varrella. Tuirasta tullessani oli Topeliuksenpuiston laidalla neitoperhonen. #

Kävin Prismassa. Lähtiessäni etupihan leikkikentällä nokkosperhonen. #

Kotiin palattuani putsasin kellon rannekkeen, ja öljysin pyörän lukon. Tuo lukko on kyllä ollut erinomainen, vaikka aina silloin tällöin pitääkin nuo kiinnityskohdat öljytä, koska muuten se menee vähän ränkkänäksi. Eikä sivuttaiskiinnityksestä huolimatta osu jalkaankaan, niin kuin aluksi vähän pelkäsin. Taikka saahan siihen kyllä polvensa osumaan, jos vääntää jalan aivan vänkkyrälle, mutta ei siis normaalisti ajaessa edes hipaise. #

Söin hirssipuuron. Pötköttelin, luin päivitykset. #

Kirjoittelin tätä, läppärillä vaihteeksi, triplahäiriön takia. #

Kävin ulkoiluttamassa kameraa. +16 °, pilvetöntä, olematon tuuli. #

Pikkukultasiipi oli taas rispipuiston takana. Valoakin nyt ihan hyvästi, mutta aika arka yksilö oli. #

Näin kun sudenkorento tölväisi neitoperhosta lennossa. En tiedä yrittikö pyydystää, vaiko vain ajaa sen pois reviiriltään. Istui sitten nätisti kuvattavaksi#

Loistokultasiipinaaras puolestaan lumenkaatopaikantien päässä. Siinä vieressä epäselvä yökkönen; jos ei ole kulunut mesimaayökkönen, niin oli ainakin tälle kesälle uusi. #

Siinä pysähdyttyäni ja vähän aikaa haahuiltuani laskeutui Aeshna takinliepeelle, pihdeissään pyydystämänsä ötökkä. Saalis oli ehkä joku petokärpänen, sellainen kukkakärpäsen kokoinen mutta hoikempi ja kokonaan musta. En tiedä oliko sudenkorento tuo sama yksilö, jonka kuvasin vähän aiemmin, mutta useampia niitä siellä lenteli. #

Valjaassa kiinni roikkuvan kameran linssi osoitti kyllä suoraan tätä takinliepeellä istuvaa sudenkorentoa päin, mutta ei mitään mahdollisuuksiakaan tarkentaa niin lähelle, joten en yrittänytkään. Puhelinkin oli juuri siinä sen jalkojen alla takkini taskussa, niin en sitäkään voinut käyttää, joten keskityin vain katselemaan korennon ateriointia. #

Rouske vain kuului leukojen jauhaessa kitiiniä murskaksi. Ehkä joku kolmisen minuuttia sillä meni siinä kaikkiaan ennen kuin viimeinenkin murunen katosi kitaan. #

Lumenkaatopaikantien varrella metsän laidassa amiraaleja, ehkä puolenkymmentä. Yritin ohdakeperhosta löytää niiden joukosta, ei löytynyt. #

Koukkasin Oulunseläntien kautta Piispanletonpuistoon, sillä paskilan pihalle on kasattu isot rankakasat, sen takakulmasta lähtevän polun eteen sekalaista romua, ja Suolamännyntien puolelle pystytetty oleilukieltoukaaseja.  #

Eipä sieltä puistosta kummoisia löytynyt. Ajelin sieltä sitten Rajakylän läpi Raitotien varteen, tallille ja metsään. Heti siinä muuntoaseman suoralla oli suruvaippa ja amiraali, ja vähän myöhemmin sitruunaperhonen, mutta sen jälkeen seuraavat perhoset vasta Auranmajan suoralla. Sielläkin vain neito, herukka ja sitruuna. Suo3:lla asti kävin, siellä amiraali. #

Palatessani Auranmajan linjan mutkassa rispaantunut f. valesina. Vain pari huonoa kuvaa kerkesin napata ennen kuin se lensi pöpelikköön ja varjoihin. Toinenkin yksilö siinä oli, ja melkein valesinan näköinen sekin, mutta nähdäkseni kuitenkin vain kulunut niin värittömäksi. #

Kyitä toivoin, ei löytynyt. #

Neitoperhoset olivat edelleen selvästi päivän runsain, lanttu ja sitruuna varmaankin kakkossijalla aika tasalukemin. Nokkosperhosta vain yksi, lumenkaatopaikantien varrella sekin. #

Kotiin palattuani panin hirssin kiehumaan ja kävin suihkussa. Kylpyhuone haisee jo nyt myrkyltä, vaikken ole vielä edes avannut sitä Lidlin kapselilaatikkoa. #

Söin päivällisen. #

Kirjoittelin tämän. Perkasin ja latasin kuvat. #

Alkuillan hintapiikin ajan katselin Twitchiä ja täyttelin nonogrammeja. #

Viihdekulutus #