Nousin 5.30. Ei väsyttänyt. #

Kävin Limingantullin apteekissa, Prismassa ja lähtiessäni vielä Alkosta tervaa#

Ei ollut taas apteekissa Orionin mometasonia, ja kuulemma vasta toukokuussa lisää tulossa. #

-17 °, tuuletonta, enimmäkseen pilvistä. #

Pötköttelin, luin päivitykset, ja sitten Tähdet ja avaruuden loppuun. #

Panin kuudenkympin pyykit pyörimään. Söin päivällisen kvinoan kanssa. #

Kirjoittelin tätä. #

Ripustin pyykit. #

Asensin palvelimeen Mosquitton, ja Home Assistantiin MQTT:n ja Sleep as Android -integraation, niin saan vähän tarkempia tapahtumia automaatioita varten. Eli kun tähän saakka liipaisimena on ollut (Sleep as Androidia ajavan) Nexuksen näyttölukon avaaminen, niin tuon MQTT:n kautta voin käyttää sen sijasta uniseurannan lopetusta. #

Näyttölukkokin toimi sinänsä kyllä hyvin luotettavasti, mutta harvakseltaan Nexuksella pitää esim. sytyttää kattolamppu yöllä, niin silloin se lukitus tietysti pitää avata, jolloin siihen kytkemäni, heräämiseen liittyvät automaatiot tietysti käynnistyvät, vaikkei vielä ole niiden aika. #

Nyt pystyin automatisoimaan tuolla sen kattolampun sytyttämisen siinäkin tapauksessa, että nousen ennen aikojani (eli ennen viittä). (Normaalisti kattolamppu syttyy ajastetusti viideltä, mikä on hyvin tehokas ja samalla silti paljon herätysääntä lempeämpi herättäjä.) #

Iphonen jäljitys UDP-pommituksella on toiminut hyvin, joskin kotiinpaluuni huomaamisessa on isoimmillaan sen aikaresoluution kokoinen viive (12 sekuntia), joten palautin sen rinnalle valvontakameran liipaisimeksi langattomaan verkkoon kytkeytymisen, jottei kamera turhaan minua tallentaisi. #

Olin aiemmin luullut tuota MQTT:takin johonkin ylimääräiseen lisälaiteperheeseen liittyväksi integraatioksi (kuten ESPHome, jota tuputetaan joka paikassa), mutta se olikin pelkkä protokolla, jota olemassaolevat laitteet (ja sovellukset) voivat tukea. #

Leikkasin tukan ja kävin suihkussa. #

Testailin git-annexia. Olen jo vaikka kuinka kauan yrittänyt keksiä sille käyttöä, eikä tämä vieläkään lupaavalta vaikuta. #

Viihdekulutus #