Nousin 4.51. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Pakkasta parvekkeella peräti -13 °. #

Kävelin salille. Tein hauikset ja ojentajat. Kävelin kotiin. #

Leikkasin parran. Lopun aamun hintapiikin ajan pötköttelin, luin päivityksiä ja täyttelin nonogrammeja. #

Söin hirssipuuron, sitten käppäilin Ulapalle hakemaan pyörän. #

Mennessäni kuuntelin loppuun The Cows Are Madin. Aihe, Britannian BSE-epidemia, oli kyllä äärimmäisen mielenkiintoinen, mutta en ymmärrä miksi sarja oli saksittu vartin pätkiksi. Ihan kuin mainosajan maksimointia, jota BBC:ltä en odottaisi, vaikka nämä mainosrahoin tuettuja kansainvälisessä jakelussa ovatkin. Ja veikkaan, että ainut ero Britanniassa kuunneltuna olisi alun ja lopun mainosten puuttuminen, eli samat boilerit sielläkin alussa ja lopussa olisi. #

Halvalla pääsin huollosta tällä kertaa! Vain ketjupyörä ja ketju oli vaihdettu. Entinen ketju oli se e-ketju, joka siis näin ollen meni lopulta vaihtoon halpisketjuakin nopeammin, joskin lähinnä siksi, että tavallisesti huollatan pyörän vain kerran vuodessa. Mutta ei siis kestänyt yhtä huoltoväliä kauemmin sekään. Uusi ketju on (hinnasta päätellen) taas tavanomainen halpis. #

Myös ketjupyörän edellinen vaihto oli tuolla viime elokuussa. 2483,6 km oli Garmin kirjannut sen (ja e-ketjun) kokonaismatkaksi. #

Mennessäni siinä edellä oli kaveri tuomassa huoltoon pyörää, jossa oli 8-vaihteinen napavaihteisto. Sen huollatus ei kuitenkaan kuulemma kannattaisi, koska ne ovat (juurikin ongelmiensa takia) kadonneet markkinoilta jo yli 10 vuotta sitten, ja osien vaihdatus siksi nykyisin niin kallista, että ne rahat on järkevämpää käyttää kokonaan uuden pyörän hankintaan. #

Kiersin Ideaparkin kautta takaisin ja kävin Prismassa. Raitotien ja Rajakylän väliin jäävästä metsästä kuului linnun kirkuva ääni, muistutti ehkä apinan tai ihmisapinan ääntä (mutta harvempia yksittäisiä kirkunoita). #

-8 ° enää, koillistuuli vielä kohtalainen, selkeää, lämmin auringonpaiste. #

Kävin suihkussa. Kirjoittelin tätä. #

Surffasin netissä: BSE:tä, TSE:tä ja CWD:tä#

Koodasin. #

Viihdekulutus #