Näin unta, että olin ostoksilla Pelkosenniemen Siwassa silloin, kun siellä vielä oli kassa talon päinvastaisella seinustalla kuin nykyisessä K-marketissa. (Josta on sitäkin enemmän aikaa kuin siitä K-marketiksi muuttumisesta, kun se kassa kerkesi vielä olla julkisivuseinälläkin pitkän aikaa ennen niitä Kesko-kauppoja.) #

Nousin 6.04. Kroppaa väsytti. #

Tyhjensin pyykkitelineen. Keitin potut ja kananmunat ja paistoin kaalipapukanan. #

Tilasin Varustelekasta kenttähousut ja -takin ja varsikengät (plus patukan ilmaistoimitusrajan täytteeksi). Takkia tuskin tarvin, mutta ajattelin, että ovatpahan samaa sarjaa sitten, jos myöhemmin tuntuu, että tarvinkin, kun eihän sitä enää sitten tietenkään saa. #

Kävin ulkoiluttamassa kameraa, rispipuiston taitse ja sitten tallin kohdalta kuntoradalle, jota ajoin Hönttämäkeen asti ja sitten takaisin. Palatessani kävin Prismassa. #

Rispipuistossa (taikka leikkipuiston kohdalla) pitkäputkinen kuvaaja niitynkaistaleen laidalla, kukkiako vai mitä lie siinä sihtasi. #

Mustatäplähiipijä löytyi viimein, Jylkynkankaan takaa, eikä ollut arkakaan. Mutta välttäviin kuviin oli tyytyminen, kun niin perkeleesti oli sääskiä siinä kohtaa, että niitä oli pakko paeta. #

Auranmajan suoran takana, linjalla jahtasin hopeatäplää suohopean toivossa taas, mutta se osoittautuikin angervohopeatäpläksi! Kelepaahan tuokin. #

Serpentiinimittari pyöri siinä samalla kentällä. Niitä on viime aikoina muutamia näkynyt, mutta tämä oli ensimmäinen, joka sen verran asettui paikalleen, että sain kuviin. #

Suo3ralla taas rämekylmänperhonen, ja minä taas missasin sen, vain parin metrin päästä, kun ohvia naamaani rullailin älyämättä katsoa ympärilleni. #

Aaltomittarin sieltä sen sijaan sain. Kokonaan uusi. #

Haapaperhosta odottelin ilmaantuvaksi, kun jostain tuolta aivan lähistöltä oli jo eilen ilmestynyt havainto (vaikka sen yksityiskohdat oli piilotettu), mutta ei näkynyt menomatkalla. Siksikin päätin käydä siellä Hönttämäessä asti, kun arvelin olevani ehkä liian aikaiseen aikaan päivästä liikkeellä (vaikka iltapäivän puolella oli jo). Ja jos vaikka ritariperhonenkin viimein. #

Ei näkynyt mennessäni kumpiakaan, mutta palatessani kyyn päälle melkein ajoin. Puolustuksekseni on sanottava, että se oli hirvilinjan jälkeen siirtymäkilometrillä, eli välillä, jossa ei tavallisesti ole mitään. #

Alakyläntien alikulun rinteessä sitten viimein se haapaperhonen. Eli vähän ennen varsinaista haapaperhosmutkaa#

Sen jälkeen en enää aikonut pysähtyä kuin ehkä kyyn takia, mutta tallin muuntoaseman suoralla sitten rämekylmänperhonen. Yhtä arka kuin se suo3ran yksilökin, ja lensi koivun kylkeen tönöttämään asentoon, josta siitä oli mahdotonta saada mitään pintakuvia. Ja sitten jo tuli toinen ohikulkijakin, ja hei hei havainto. #

Kotiin palattuani panin loputkin pyykit pyörimään kuudessakympissä, ja tattaririisin kiehumaan. Kävin suihkussa, sitten söin päivällisen. #

Kirjoittelin tätä. Ripustin pyykit. #

Perkasin ja latasin kuvat. Rispipuiston takana olin jo näköjään kuvannut ensimmäisen angervohopeatäplän, mutta kun se Bolorialta (etsimen läpi katsoen) näytti, niin jätin sikseen, eikä siitä näin ollen ollut hyviä kuvia. #

Ja luteen kuvassa joku pieni mustavalkoinen koisa, joka varmaan olisi ollut kokonaan uusi laji sekin. #

Viihdekulutus #