Näin vähän vähemmän, tai ainakin vähemmän eläväisiä unia kuin edellisöinä. #

Nousin 5.52. Ei väsyttänyt, ja kroppakin tuntui jo palautuneen. #

Netti oli poikki heti aamusta. Eilisiltanakin se oli poikki nukkumaan mennessäni. #

Kävelin salille. Kolme mäkikenttämittari(olettettu)a pölähti takametsän pusikosta vaihtamaan paikkaa, kun ohi kävelin. #

Tein selänojennukset, reidenkoukistukset, vinoprässiä puolittain ja pohkeet smithissä. Porukkaa oli vähänlaisesti. #

Kävelin kotiin. Leppälintu radanalituksen jälkeen puussa. #

Vettä meinasi ruveta satamaan Tervahovintielle tullessani, mutta loppui ennen kuin oli kunnolla alkanutkaan. #

Kotiin palattuani keitin makaronia, koska viime viikolla ostamani potut olivat niin huonoja, että osa viikonloppuna keittämistäni jouti suoraan biojätteisiin. #

Söin päivällisen. Pötköttelin, luin päivitykset, täyttelin nonogrammeja. Netti katkesi taas. #

Koodasin. #

Kävin Limingantullin apteekissa ja Prismassa. Orionin toimitusvaikeudet jatkuvat yhä, mutta sen olin jo itteki tarkistanut ennen lähtöä. Mutta muitakaan mometasoneja ei ollut vieläkään, paitsi että sitten olikin justiin kuorma tullut, ja sain yhden putelin Mommoxia. Se onkin toiseksi paras vaihtoehto, sillä hoksin, että sen ja Orionin suuttimien kiinnike on yhteensopiva, eli voin siirtää tyhjenneen Orionin pullon suuttimen siihen Mommoxiin. Pitemmän päälle ei kovin hygienistä, mutta äläkööt. #

Mutta Prismassa oli hampunsiemenrouhetta! Löysin sen nyt S-ostoslistan kartan avulla. Oli siirtynyt terveystuotehyllystä jauhohyllyyn. #

Mennessäni oli yksinäinen kottarainen Luovipolun varrella, ja palatessani parvi lensi koulun mettiköstä Kauppaseurantien yli. Niiden kuvaamisessa olisi RAW hyvä. Taikka kuvaamisessa huono, mutta kuvien käsittelyssä, että saisi vähän enemmän mustan eri sävyjä. #

Söin salaatinlopun ja ruusunmarjaviilin. #

Kävin kiertämässä koulun kentän reunat, muttei niissä kukissa mitään ollut. Sitten kävin rispipuiston takana. #

En jaksanut miettiä sääskiä ja paarmoja enkä aurinkoa, joten puin takinkin. Sillä säästyinkin hyvin puremilta ja pistoilta: vain yksi pitkänokka pääsi kahden sukan läpi nilkan palloon, ja pois lähtiessäni pyöräntalutuskäden ulkosyrjään iski ensin sääski ja sitten paarma. #

Tesmaperhoset olivat enemmistönä, piippopaksupäitäkin vielä runsaasti, ja angervohopeatäpliä. Lauhahiipijää toivoin, mutta löytyikin jo loistokultasiipikoiras#

Yöperhosia ei taaskaan tullut julkaistavia. Pihamittarin kuvasin, ja jonkin valkean, ehkä Scopulan#

Sudenkorentoja ehkä yksi, mahdollisesti jopa kaksi uutta. Välkekorennoksi tunnistin alustavasti yhden, jota paikan päällä luulin vaskikorennon uusinnaksi, ja valkoinen tytönkorento kuparikoristein#

Osa jälkimmäisen kuvista osa oli kameran JPEGeinä puhki palaneita, mutta pelastin niistä yhden Darktablessa RAWista. Pitää vielä kokeilla samaa väripilvestä ottamilleni kuville. #

Kimalaisia siellä ei jostain syystä ollut. Huomasin vasta kun palatessani ensimmäiset näin tuossa viimeisellä suoralla. #

Hämähäkkejäkään ei viime aikoina ole silmiin sattunut juuri missään. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten perkasin ja latasin kuvia. #

Kirjoittelin tämän. #

Muokkaukset #

2024-07-02 18.37.55 2024-07-03 20.07.00 #
Muuttumaton: Kävin Limingantullin apteekissa ja Prismassa. Orionin toimitusvaikeudet jatkuvat yhä, mutta sen olin jo itteki tarkistanut ennen lähtöä. Mutta muitakaan mometasoneja ei ollut vieläkään, paitsi että sitten olikin justiin kuorma tullut, ja sain yhden putelin Mommoxia. Se onkin toiseksi paras vaihtoehto, sillä hoksin, että sen ja Orionin suuttimien kiinnike on yhteensopiva, eli voin siirtää tyhjenneen Orionin pullon suuttimen siihen Mommoxiin. Pitemmän päälle ei kovin hygienistä, mutta äläkööt.Muuttumaton: Kävin Limingantullin apteekissa ja Prismassa. Orionin toimitusvaikeudet jatkuvat yhä, mutta sen olin jo itteki tarkistanut ennen lähtöä. Mutta muitakaan mometasoneja ei ollut vieläkään, paitsi että sitten olikin justiin kuorma tullut, ja sain yhden putelin Mommoxia. Se onkin toiseksi paras vaihtoehto, sillä hoksin, että sen ja Orionin suuttimien kiinnike on yhteensopiva, eli voin siirtää tyhjenneen Orionin pullon suuttimen siihen Mommoxiin. Pitemmän päälle ei kovin hygienistä, mutta äläkööt.
 Lisätty: Mutta Prismassa oli hampunsiemenrouhetta! Löysin sen nyt <a href="https://s-ostoslista.fi/">S-ostoslistan</a> kartan avulla. Oli siirtynyt terveystuotehyllystä jauhohyllyyn.
Muuttumaton: Mennessäni oli yksinäinen kottarainen <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.03151&mlon=25.42906#map=17/65.03151/25.42906">Luovipolun varrella</a>, ja palatessani parvi lensi <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.03963&mlon=25.43435#map=17/65.03963/25.43435">koulun mettiköstä</a> Kauppaseurantien yli. Niiden kuvaamisessa olisi RAW hyvä. Taikka kuvaamisessa huono, mutta kuvien käsittelyssä, että saisi vähän enemmän mustan eri sävyjä.Muuttumaton: Mennessäni oli yksinäinen kottarainen <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.03151&mlon=25.42906#map=17/65.03151/25.42906">Luovipolun varrella</a>, ja palatessani parvi lensi <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.03963&mlon=25.43435#map=17/65.03963/25.43435">koulun mettiköstä</a> Kauppaseurantien yli. Niiden kuvaamisessa olisi RAW hyvä. Taikka kuvaamisessa huono, mutta kuvien käsittelyssä, että saisi vähän enemmän mustan eri sävyjä.

Viihdekulutus #