Wikimedia Commonsissa on taas Vuoden kuva -äänestyksen aika. Tässä ensimmäisen kierroksen valintani luokittain: #

Niveljalkaiset
Segestria florentina
Perhoset
Pterophorus pentadactyla
Linnut
Merops apiaster
Nisäkkäät
Papio hamadryas
Muut eläimet
Shinisaurus crocodilurus
Kasvit ja sienet
Solenostemon scutellarioides
Luut
Steneosaurus bollensis
Ihmiset
Mutamies ja savinaamio
Maalaukset
Volgan lautturit (Ilja Repin)
Veistokset, lasimaalaukset, kaiverrukset
La Paix conduite sur un char de triomphe (François-Joseph Bosio)
Kaupungit ja rauniot
Kamjanets-Podilskyin linna
Rakennukset
Eiffel-tornin heijastuma
Sisätilat ja yksityiskohdat
Valo- ja ääni-installaatio "Resonate" Luminale 2012 -näyttelyssä
Panoraamat
Karhornin huipulla
Maisemat
Lokkeja Morro Strand State Beachilla
Tähtitiede
 Dasht-e Kavirin autiomaa satelliittikuvassa
Kartat ja havainnollistukset
Mandelbulb
Kulkuneuvot
Kolme kuumailmapalloa
Esineet, kivet ja muut
Räjähtävä hehkulamppu
Videot
Kuvakaappaus: Curiosity's Seven Minutes of Terror

Huomasin tuossa juuri, että ääniä saakin antaa useammalle tiedostolle (luokista riippumatta), joten täytyy nyt käydä äänestämässä vielä niitäkin, jotka eilen jätin vastentahtoisesti yllä luettelemieni taakse. Kaikissa luokissa niitä ei ollut, mutta joissain oli paljonkin vahvoja ehdokkaita. Yllä siis kuitenkin kustakin luokasta ne, jotka valitsisin, jos vain yhden kustakin saisi valita. #

Responses

  1. Hienoja. Tuo lintukuva on oma suosikkini, aivan upea.

    Ja Volgan lautturit on sikäli henkilötasolla merkityksellinen, että lapsena se kammotti minua. Olisiko ollut seinällä jossain paikassa jossa usein vietin aikaa? On sellainen hämärä muistikuva, että tuo maalaus on minua vainonnut kolmisenkymmentä vuotta sitten. Miksi se muuten on vuoden 2012 kuvissa? Eikö siitä ole ennen ollut Wikipediassa kuvaa?

  2. Hyvä kysymys. Historiasivunsa mukaan tuo lautturit-kuva on ollut WC:ssa jo vuodesta 2004. Taisi olla niin, että nämä ehdokkaat ovat aina kunkin vuoden aikana näyteikkunaan nostettuja tiedostoja. Wikiyhteisö tekee siis ikään kuin ympäri vuoden esikarsintoja, joiden tulokset sitten päätyvät vuodenvaihteen jälkeen tähän POTY-äänestykseen. Tiedosto voi nähtävästi lojua kauankin Commonsin uumenissa ennen kuin joku sen sieltä sattuu keksimään esimerkiksi erityisen onnistuneesta kuvasta. Lautturit näköjään pääsi näyteikkunaan aivan viime vuoden alussa, ja päätyi siten tähän viimevuotisten parhaiden keskinäiseen äänestykseen.

Comments are closed.