On ärsyttävää, kun TV7:ssä puhutaan tieteestä. Samalla tavalla ärsyttäisi, jos katselisin vaikka tiedekanavaa, ja yhtäkkiä sieltä tulisi Esko Valtaojan voimistelutuokio. Valtaoja saattaa olla ihan hyväkin voimistelija, muttei missään nimessä niin hyvä, etteikö tuollainen omituinen ohjelma herättäisi yksinomaan valtavaa myötähäpeää. Se heittäisi varjon kanavan muunkin ohjelmiston päälle: ohjelmiston ovat laatineet ihmiset, joiden mielestä Valtaojan esiintyminen kanavan repertuaarin ulkopuolisen aihealueen, voimistelun, auktoriteettina olisi perusteltua. #

TV7:n tapauksessa vastaava epäily on tietysti täysin aiheellista, koska nuo uskovaisten tv:tä tekevät ihmiset nyt vaan ovat ihan vitun kujalla. Tämä kuitenkin ärsyttää minua, koska TV7-viihdekäyttöni häiriintyy sen tiedostamisesta. Viihdyn kanavan muun ohjelmiston parissa juuri siksi, että niissä esiintyvät ja sitä ohjelmoivat ihmiset elävät ihan omanlaisessaan mielikuvitusmaailmassa, joka on täysin irti todellisuudesta. #

Pystyn yleensä ihan hyvin uskottelemaan itselleni, että Taivas_______Studion lähetys tulee jostain carrollilaisesta rinnakkaistodellisuudesta eikä suinkaan Helsingin Sörkastä. Siellä, TV7-todellisuudessa on vain sattumalta joitain meikäläistä todellisuutta muistuttavia asioita (ihmiskehoja, tuoleja jne.), mutta sen luonnonlait ovat ihan toisenlaiset kuin meillä: näkymättömät voimat ovat antropomorfisia, liirumlaarum on vahvaa todistusta, nonsense ”kielillä” puhumista, toiveajattelu uskolla parantamista. #

Ja sitten ruutuun ilmestyy joku kurppana, joka on perustelevinaan koko tämän hölynpölyrakennelman meikäläisillä luonnonlaeilla. Esko Valtaoja voimistelee. #