Mietin, että onko oikein käyttää sanaa ”ihmismäinen”, kun tarkoittaa käyttäytymistä, jollainen meille ihmisille ihmiskeskeisyytemme takia vaikuttaa ensisijaisesti juuri ihmismäiseltä, mutta joka ei ole millään tavalla erityisesti ihmisyyteen sidottu, vaan jollaista voi ilmetä varmaan ainakin millä tahansa älykkäällä nisäkäslajilla, ja ehkä yleisemmin millä tahansa älykkäällä lajilla. #

Tätä mietin, koska johdantona Oregonin eläintarhan nyt kahden kuukauden ikäisen Lily-norsunpoikasen videolle ajattelin ensin sanoa, että norsut ja varsinkin norsunpoikaset ovat niin kovin ihmismäisiä, etten ihmettelisi lainkaan, jos Lily olisikin vain naamiaisasu, jonka sisälle on piiloutunut pieni ihminen, joka on aivan innoissaan tästä norsuleikistä. Mutta tuon käytöksen omiminen ihmisille näin olisi hölmöä, yhtä hyvin voisi sanoa että pienet ihmislapset ovat ihan kuin ihmisen nahkoihin puettuja norsulapsia, jotka ovat aivan innoissaan tästä ihmisleikistä. #

 #

Puhekieli tietysti erottaa norsut ihmisistä, mutta se on vain yksi tuon tavoittelemani ”ihmismäisen” käytöksen ilmentämisvälineistä, ei osa käyttäytymismallia sinänsä. Kuten norsuilta puuttuu puhekieli, ihmisiltä puuttuu kärsä, joka on vain yksi norsujen tätä käytösmallia ilmentävä väline. #

Muokkaukset #

2013-02-20 16.21.52 2013-02-20 16.24.47 #
Muuttumaton: Mietin, että onko oikein käyttää sanaa "ihmismäinen", kun tarkoittaa käyttäytymistä, jollainen meille ihmisille ihmiskeskeisyytemme takia vaikuttaa ensisijaisesti juuri ihmismäiseltä, mutta joka ei ole millään tavalla erityisesti ihmisyyteen sidottu, vaan jollaista voi ilmetä varmaan ainakin millä tahansa älykkäällä nisäkäslajilla, ja ehkä yleisemmin millä tahansa älykkäällä lajilla.Muuttumaton: Mietin, että onko oikein käyttää sanaa "ihmismäinen", kun tarkoittaa käyttäytymistä, jollainen meille ihmisille ihmiskeskeisyytemme takia vaikuttaa ensisijaisesti juuri ihmismäiseltä, mutta joka ei ole millään tavalla erityisesti ihmisyyteen sidottu, vaan jollaista voi ilmetä varmaan ainakin millä tahansa älykkäällä nisäkäslajilla, ja ehkä yleisemmin millä tahansa älykkäällä lajilla.
Poistettu: Tätä mietin, koska johdantona <a href="http://www.youtube.com/watch?v=lHs4_0ZvOkY&feature=youtube_gdata" title="YouTube: Lily at two months">Oregonin eläintarhan nyt kahden kuukauden ikäisen Lily-norsunpoikasen videolle</a> ajattelin ensin sanoa, että norsut ja varsinkin norsunpoikaset ovat niin kovin ihmismäisiä, etten ihmettelisi lainkaan, jos Lily olisikin vain naamiaisasu, jonka sisälle on piiloutunut pieni ihminen, joka on aivan innoissaan tästä norsuleikistä. Mutta tuon käytöksen omiminen ihmisille näin olisi hölmöä, yhtä hyvin voisi sanoa että pienet ihmislapset ovat ihan kuin ihmisen nahkoihin puettuja norsulapsia, jotka ovat aivan innoissaan tästä ihmisleikistä. Lisätty: Tätä mietin, koska johdantona <a href="http://www.youtube.com/watch?v=lHs4_0ZvOkY&feature=youtube_gdata" title="YouTube: Lily at two months">Oregonin eläintarhan nyt kahden kuukauden ikäisen <strong>Lily</strong>-norsunpoikasen videolle</a> ajattelin ensin sanoa, että norsut ja varsinkin norsunpoikaset ovat niin kovin ihmismäisiä, etten ihmettelisi lainkaan, jos Lily olisikin vain naamiaisasu, jonka sisälle on piiloutunut pieni ihminen, joka on aivan innoissaan tästä norsuleikistä. Mutta tuon käytöksen omiminen ihmisille näin olisi hölmöä, yhtä hyvin voisi sanoa että pienet ihmislapset ovat ihan kuin ihmisen nahkoihin puettuja norsulapsia, jotka ovat aivan innoissaan tästä ihmisleikistä.
Poistettu: [youtube width="425" height="239"]http://www.youtube.com/watch?v=lHs4_0ZvOkY----escape_nihil_autolink_uri:200241e9c45ea96ef7bf8fcb7fec2cf4---- Lisätty: [embed width="425" height="239"]http://www.youtube.com/watch?v=lHs4_0ZvOkY----escape_nihil_autolink_uri:4431fbcc41c86ceba265881aeb3c0fb3----
Muuttumaton: Puhekieli tietysti erottaa norsut ihmisistä, mutta se on vain yksi tuon tavoittelemani "ihmismäisen" käytöksen ilmentämisvälineistä, ei osa käyttäytymismallia sinänsä. Kuten norsuilta puuttuu puhekieli, ihmisiltä puuttuu kärsä, joka on vain yksi norsujen tätä käytösmallia ilmentävä väline.Muuttumaton: Puhekieli tietysti erottaa norsut ihmisistä, mutta se on vain yksi tuon tavoittelemani "ihmismäisen" käytöksen ilmentämisvälineistä, ei osa käyttäytymismallia sinänsä. Kuten norsuilta puuttuu puhekieli, ihmisiltä puuttuu kärsä, joka on vain yksi norsujen tätä käytösmallia ilmentävä väline.