Brian Firenzi edustaa täydellisesti YouTube-huumorin sitä ominaisuutta, jonka takia YouTube on minulle tällä hetkellä askeleen edellä tv:tä. Tässä Brian yhdessä (vaimonsa? tyttöystävänsä? näyttelijätoverinsa) Maria Del Carmenin kanssa, joka puolestaan ei edusta, mutta joka ei kai varsinaisesti olekaan komedianäyttelijä. #

 #

Se erottava ominaisuus on tietynlaista läpinäkyvää ironiaa: näitä sketsejä tehdään ikään kuin läpällä, siis että puitteet ovat monilta osin (rooliin eläytyminen, kameratyöskentely, erikoistehosteet yms.) täysin häpeilemättömästi tai jopa tahallisen vajaita, ja samalla kuitenkin huumorin varsinaiseen ytimeen (eleisiin, ajoitukseen) panostetaan täysillä. Minulle tähän kombinaatioon sisältyvä viesti on: ”me molemmat tiedämme että tämä on vain sketsi, joten en aliarvioi sinua panostamalla kertakäyttöisen asetelman rakentamiseen ikään kuin sillä olisi mitään merkitystä”. #

Toinen tämän uuden ajan huumorin tavaramerkki on Hollywood- ja tv-kliseiden massiivinen kierrätys. Niiden absurditeettia alleviivataan niin usein, että se vaikuttaisi vihamieliseltä, jollei siihen liittyisi edellä mainitsemani vähäisen yrittämisen välittämä apatia. On kuin näitä tarinoita kehiteltäessä ei enää olisi ollut käytettävissä mitään muuta kuin kliseitä, mihin tekijöiden on ollut alistuminen siitäkin huolimatta, että se on tehnyt heidät suunnattoman vihaisiksi. #

Mikä tietysti minulle nihilistinä on oikein loistava kuvaus siitä miten asiat ovat. #

Responses

Comments are closed.