Your Lapland on pyytänyt eri puolilla Suomea asuvia piirtämään Pohjois-Suomen ja merkitsemään kartalle kolme pohjoissuomalaista kaupunkia. Tulokset ovat hassuja (osa varmaan hieman leikilläänkin), mutteivät minusta yleisesti ottaen ollenkaan huonoja: yleismuoto on kohtuullisen hyvin hallussa, ja maiden abstraktit muodot ovat joka tapauksessa hankalia ulkomuistista tarkasti piirrettäviksi. #

Myös paikkakuntien sijainnit tiedetään paremmin kuin mitä olisin olettanut, joskin monet ovat merkanneet kuntakeskuksia kaupunkien sijasta. Mutta itsekin varmasti erehtyisin ihan samalla lailla, jos minua pyydettäisiin merkkaamaan kaupunkeja joltain eteläisemmältä alueelta, jolle ei Helsinki-Tampere-Jyväskylä -kolmikko osuisi. #

Piti sitten tietysti piirtää myös omani, vaikka minulla kotikenttäetu onkin. Ei tämäkään lopputulos kovin eksakti ole, mutta ehkä sentään lappilaissyntyisen piirtämäksi erottaisi. #

Pohjois-Suomi ja kolme kaupunkia muistinvaraisesti #