Se on minusta kumma, ettei Kela tue meidän mielivammaisten liikkumista, kun käsittääkseni kaikki asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että liikunta olisi hyväksi meille kaikille. Ainakin omalla kohdallani kuntosalikorttiin käyttämilläni rahoilla saatava kansantaloudellinen hyöty on paljon isompi kuin lääkkeisiin käyttämilläni, ja silti näistä vain jälkimmäisiä hyvittää minulle Kela. En nyt sitäkään sano, että lääkeostojen tuki pitäisi lakkauttaa, mutta jos minun potilaana pitäisi hypoteettisesti valita lääkkeiden ja kuntosalikortin väliltä, ottaisin ilman muuta jälkimmäisen. #

Tein Punaisen ristin luovutustestin, sillä ajattelin kokeilla kelpaisinko kantasolujen luovuttajaksi. Testi ei osannut sanoa juuta eikä jaata ja kehotti tiedustelemaan soveltuvuuttani sähköpostitse. Sen tein, ja kävi ilmi, että lääkitykseni (mirtatsapiini + allergialääkitys) tai masennukseni ei sinänsä olisi ollut ongelma, mutta sen sijaan jakso psykiatrisessa sairaalassa (vaikka siitä onkin yli kymmenen vuotta) on luovuttajaksisoveltuvuussääntöihin kirjattu este. #