Vapauduin eilen lopullisesti kuukauden kestäneestä ankarasta stressistä. Juhlistin sitä eilen siivoamalla, ja tänään noutamalla Sellon kirjastosta uuden Tex Willer -kirjaston (nro 23, ”Pelon laakso”). Kävin pyörällä. Alkujaan aioin pyöräillä vain menomatkan ja palata sitten lähijunalla takaisin (matkakorttilainen saa kuljettaa pyörän lähijunassa ilmaiseksi), mutta perillä totesin, että oli niin kevyt ja nopea pyöräiltävä, että otetaan nyt toisellekin jalalle. #

Käytin puhelimen Google-karttaa ja sen navigointia, eli puhelin huuteli taskusta ohjeita. Eivät olleet kovin hyviä ohjeita; onneksi tein jo eilen tiedustelureissun Googlen katunäkymien avulla, muutoin olisin varmasti ajautunut harhaan tai vähintäänkin menettänyt uskoni perillepääsyyn jo ennen puoliväliä. Googlen eukko ehdotteli paikkaansapitämättömiä puolenvaihtoja (varsinkin Espoossa), suorilla häiriköi ihme ”loiva vasen”- ja ”pysy oikealla” -ohjeillaan, ja jätti toisaalta oikeita kaartoja ja pysymisiä mainitsematta. #

Alkumatkasta se myös ennakoi risteyksiä 200 metrin heitoilla, mutta tämä onneksi korjautui vähitellen (ehkä se kalibroi itsensä jotenkin?), ja lopulta se oli enimmäkseen ihan pirun täsmällinen, siitä plussaa. Ja kyllä se ainakin pääasiassa ymmärsi minun olevan pyörällä liikkeellä (kuten olin siltä pyytänyt). Esimerkiksi se opasti minut Espoon Ikean lähettyvillä ryhdikkäästi läpi hyvästi oikaisevan itsenäisen kevyenliikenteenreitin (osin soratietäkin), kaukana lähimmästä autotien viertä kulkeneesta kevyenliikenteenväylästä. #

Osa häröilyohjeista ehkä selittyy joillain tiestön muutoksilla (kevyenliikenteenväyliä on ehkä siirretty puolelta toiselle), kenties osa taas menee paikannuksen tai puhelimen suuntima-anturien mokien piikkiin; ainakin toivon, että jälkimmäisestä oli kyse, kun Google yhdessä risteyksessä paluumatkalla neuvoi kerta kaikkiaan kääntymään vasempaan, kun piti kääntyä oikeaan. Sen jälkeen se oli aivan hukassa (”käänny vasempaan, sitten oikeaan, sitten tee U-käännös”), ja olisin ajautunut sen ohjeilla täysin harhaan. Kiersin sitten omin päin takaisin ja lähestyin uudestaan samasta suunnasta sitä risteystä, josta aiemmin vasempaan kääntyessäni suuntavaistonikin varoitti, ja kas: nyt Google neuvoi kiltisti kääntymään oikeaan, oikeaan. #

Sikäli kuin pidin karttanäkymää aina harvakseltaan silmällä, sen neuvot pitivät (tuon yhden virhekäännöksen jälkeistä harhailua lukuunottamatta) hyvin kutinsa, eli jos vain olisin seurannut etenemistäni puhelimen näytöltä, mitään sunnistusongelmia tuskin olisi ollut. Minulla ei kuitenkaan ole puhelimelle pyörätelinettä, joten se ei olisi turvallista liikenteen kannalta. #

Kävinkin Sellon Clas Ohlsonilla katselemassa telineitä, ja myyjä tarjoutui näyttämään sellaisen heidän nettikaupastaan, jonne se kuulemma onkin vasta aivan äskettäin ilmestynyt (olen etsinyt näitä enkä tähän mennessä ole kotimaisista kaupoista löytänyt). Mutta sitä mallia ei nähdäkseni voinut kääntää toisinpäin (ilman asennuksen purkamista), ja jos minä kolmen- neljänkympin telineen ostan, haluan saman tien sellaisen, jonka voi näppärästi kääntää niin päin, että voin videoida pyörän edestä avautuvan näkymän (eli ”kojelautakamera” pyörälle). Mutta pisteet myyjälle, joka oli uutuudesta nohevasti perillä. #

(Itse asiassa noita näkyy olevan Clasilla parikin mallia, nyt kun itse etsin: se kolmenkympin malli, jota minulle esiteltiin, ja toinen, hieman edellistä kalliimpi ja hempulimman näköisellä kiinnityksellä varustettu malli, yhtä lailla menosuunnassa säätövaraton.) #

Sää enimmäkseen suosi pyöräretkeäni: kevyttä yläpilveä, 15 astetta, pientä tuulenvirettä. Paluumatkalla tosin heitti aika kovan sadekuuron niskaan, mutta sellainenhan ei tätä poikaa haittaa, päinvastoin. Enemmänkin haitaksi sen sijaan oli lounaistuuli, paluumatkalla kohtalaiseksi yltynyt ja vastainen. Myötätuuli aina mieluummin loppumatkasta, jos valita saa. #

Vahvasti tuntuivat myös minua paljon vakavastiotettavammat pyöräilijät päivän keleistä tykänneen, sillä sporttipyörillä huristeltiin ohi ja vastaan tuon tuostakin. Veivailipa vastaan yksi hassu yksinäinen varusmieskin täyspakkauksineen Espoossa. Liekö kyse rästiin jääneestä suorituksesta vai omaehtoisesta kuntoilusta, mene ja tiedä. Rynkkyä en nähnyt, en myöskään aliupseerinnatsoja. #

Kotona Kirkkonummella koukkasin vielä Citymarketin kautta, vähän kylmäostoksia. Jauhelihaa ei ollut päiväystarjouksessa, paitsi rotukarjan kymmenprosenttista naudanlihaa, joka oli vähän tavallisen naudan lihaa halvempaa, joten otinpa sitten sitä vähän erikoisempaa. Ihmeen vähän muutenkin tuntui olevan tarjouksia siihen nähden, että huomenna on taas kaupat kiinni, mutta kanasuikaleita sentään sai muuten vain hiukan tavallista edullisemmin, joten hamstrasin sitten kilon niitä. #

Kassatyttö jakeli Pandan lakupatukoita ilmaiseksi, ja jostain syystä sain myös ruissipsidippipussin, vaikka niitä piti kai tarjota vain 2 ruissipsipussia ostaneille bonuksena. Ehkä näytin kuitenkin yhteensä 3,5 tuntia (63 km) pyöräiltyäni sen verran tankkityhjältä, että hän ajatteli vihjaista kalorivajauksestani. #

(Näin pitkä tekstipötkö eikä edes yhtään kuvaa kevennykseksi, oh dear. Olisi se teline niin olisin tämänkin voinut höystää videonpätkällä reitin varrelta.) #

Muokkaukset #

2014-06-07 17.30.29 2014-06-08 20.16.56 #
Muuttumaton: Sää enimmäkseen suosi pyöräretkeäni: kevyttä yläpilveä, 15 astetta, pientä tuulenvirettä. Paluumatkalla tosin heitti aika kovan sadekuuron niskaan, mutta sellainenhan ei tätä poikaa haittaa, päinvastoin. Enemmänkin haitaksi sen sijaan oli lounaistuuli, paluumatkalla kohtalaiseksi yltynyt ja vastainen. Myötätuuli aina mieluummin loppumatkasta, jos valita saa.Muuttumaton: Sää enimmäkseen suosi pyöräretkeäni: kevyttä yläpilveä, 15 astetta, pientä tuulenvirettä. Paluumatkalla tosin heitti aika kovan sadekuuron niskaan, mutta sellainenhan ei tätä poikaa haittaa, päinvastoin. Enemmänkin haitaksi sen sijaan oli lounaistuuli, paluumatkalla kohtalaiseksi yltynyt ja vastainen. Myötätuuli aina mieluummin loppumatkasta, jos valita saa.
Poistettu: Vahvasti tuntuivat myös minua paljon vakavastiotettavammat pyöräilijät päivän keleistä tykänneen, sillä sporttipyörillä huristeltiin ohi ja vastaan tuon tuostakin. Veivailipa vastaan yksi hassu yksinäinen varusmieskin täyspakkauksineen Espoossa. Liekö kyse rästiin jääneestä suorituksesta vai omaehtoisesta kuntoilusta, mene ja tiedä. Rynkkyä en nähnyt, en myöskään aliupseerinnatsoja. Lisätty: Vahvasti tuntuivat myös <a href="http://www.reddit.com/r/bicycling/" title="Reddit: /r/bicycling">minua paljon vakavastiotettavammat pyöräilijät</a> päivän keleistä tykänneen, sillä sporttipyörillä huristeltiin ohi ja vastaan tuon tuostakin. Veivailipa vastaan yksi hassu yksinäinen varusmieskin täyspakkauksineen Espoossa. Liekö kyse rästiin jääneestä suorituksesta vai omaehtoisesta kuntoilusta, mene ja tiedä. Rynkkyä en nähnyt, en myöskään aliupseerinnatsoja.
Muuttumaton: Kotona Kirkkonummella koukkasin vielä Citymarketin kautta, vähän kylmäostoksia. Jauhelihaa ei ollut päiväystarjouksessa, paitsi rotukarjan kymmenprosenttista naudanlihaa, joka oli vähän tavallisen naudan lihaa halvempaa, joten otinpa sitten sitä vähän erikoisempaa. Ihmeen vähän muutenkin tuntui olevan tarjouksia siihen nähden, että huomenna on taas kaupat kiinni, mutta kanasuikaleita sentään sai muuten vain hiukan tavallista edullisemmin, joten hamstrasin sitten kilon niitä.Muuttumaton: Kotona Kirkkonummella koukkasin vielä Citymarketin kautta, vähän kylmäostoksia. Jauhelihaa ei ollut päiväystarjouksessa, paitsi rotukarjan kymmenprosenttista naudanlihaa, joka oli vähän tavallisen naudan lihaa halvempaa, joten otinpa sitten sitä vähän erikoisempaa. Ihmeen vähän muutenkin tuntui olevan tarjouksia siihen nähden, että huomenna on taas kaupat kiinni, mutta kanasuikaleita sentään sai muuten vain hiukan tavallista edullisemmin, joten hamstrasin sitten kilon niitä.

Responses

  1. Paluuviite: Väline(en)päivitys

Comments are closed.