Aluksi on sanottava, etten minä isommin tykkää riisipuurosta. Mutta kun Prisman tarjouksesta kerran erehdyin ostamaan kipollisen valmista riisipuuroa päivän kalorimäärien täytteeksi, eikä se kertakaikkisen pahaakaan ollut, niin jumahdin sitten siihen, niin kuin minulla näissä on tapana. #

Kun niitä euron puuroja alkoi tulla osteltua joka päivä, aloin vähitellen suunnitella omatekemää, kustannusten lisäksi käytännöllisyyssyistä (ei tarvi ainakaan sen puuron takia lähteä joka päivä kauppaan, eikä toisaalta ostella puuroa jemmaan jo ennestäänkin täyteenpakattuun jääkaappiin). #

On vain pieni teflonkasari, joten ostin Valion Kiehua, jos vaikka sillä onnistuisin olemaan polttamatta puuroa pohjaan, kun hämmennän huttuani kasaria isommassa teräskattilassa. Riisit perus-Rainbow’ta (hypistelin tummapussia, mutta päätin sitten kuitenkin aloittaa perusperuksesta ja kokeilla tummaa vasta myöhemmin, jos perusperuksen kanssa kaikki menee hyvin). #

Käytin Valion riisipuuroreseptiä (2 dl vettä, 2 dl riisiä, 1 l Kiehua, 1/2 tlk suolaa), mutta vettä pitäisi näköjään panna ainakin puoli litraa heti alkuun, sillä tuo lieteni iso keitinlevy on niin älyttömän tehokas että kaikki vesi haihtuu siinä kattilasta ihan silmänräpäyksessä. Kiehun lisäämisen jälkeen levyn voi säätää ykköselle, ja vielä pitkään sen jälkeenkin puuron sekaan saa viskellä kylmää vettä ettei se tule kattilasta yli laitojen. (Tämä siis tuolla minun 1960-lukulaisella älyttömällä liedelläni, normaalilla liedellä näitä ongelmia tuskin olisi. Kiitos vaan, Karl Erik!) #

Ensimmäisen viisi minuuttia hämmensin koko ajan, sitten panin munakellon hälyttämään viiden minuutin välein jotta muistan käydä hämmentämässä lisää. (Sillä ykkösellä puuro sentään ensimmäisten viiden minuutin jälkeen viimein asettui kiehumaan reseptin edellyttämällä tavalla ”maltillisesti”.) #

Riisipuuro kattilassa (sivuroolissa teekuppi) Meni täsmälleen ohjeen mukaiset 45 minuuttia, ja kyllä siitä ihan riisipuuron näköistä tuli! En ole vielä maistanut, ensin on kitattava litra teetä. #

Ostin myös pakan Eskimon vuokia, kun sattuivat olemaan punalaputettuja. Ajattelin kokeilla puuron pakastamista nyt samalla, se olisi oikein extrakätevää. Vois keittää aina tuon kattilallisen kerralla, syödä yhden annoksen, jättää toisen yön yli jääkaappiin, ja pakastaa yhden annoksen pahan päivän varalle. #

Edit: Maistuikin riisipuurolta! Voitokasta voi tokkiisa. #