Söin viikonloppuna pitkästä aikaa tuoreita luumuja ja ylä-ylähengitystiet turposivat niin että jännitti että joko tästä pääsee. Mutta antihistamiineilla ja pseudoefedriinillä siitä sitten selvittiin. Syyllinen saattoi kyllä olla luumujen sijasta myös hasselpähkinät, joita niitäkin söin heti luumujen perään ison kasan. #

Internetti on tässä ristiriitainen, Allergia- ja astmaliiton mukaan koivun siitepölylle allerginen saattaa saada oireita sekä luumusta että hasselpähkinöistä, kun taas Wikipedian mukaan hasselpähkinäallergia kytkeytyy lepän siitepölyallergiaan#

Mullahan ei ole edes siitepölyallergiaa diagnosoitu, vaan huonepölyallergia, mutta kyllä oireet siitepölykaudella ovat pahemmat, se on pakko myöntää. #

Mutta hasselpähkinöitä olen muistaakseni syönyt tässä ihan vastakin ongelmitta, kun taas edellisistä tuoreista luumuista on vissiin vuosia. Vain luumurahkaa, joulutorttuja sun muuta semmoista on tullut tässä välilläkin syötyä, ja luumun allergeeni on niitä jotka tuhoutuvat uunissa. Jos ei olisi niin minähän kuolisin aina kerran vuodessa, kun sitä rahkaahan on jouluna pakko syödä. #

Oikeastihan en sais syyä kumpiakaan, luumuja enkä hasselpähkinöitä, koska FODMAPit. Mutta pitää niitä aina välillä silti, koska periaatteessa ne voivat olla hyväksikin. Ainakin Reijo Laatikaisen, johon näissä ruoka-asioissa paljolti luotan, mukaan FODMAPeilla on kuidun kaltaisia vaikutuksia, joten niiden oletetaan samalla tavalla ehkäisevän sydän- ja verisuonitauteja, syöpää sun muuta#

Mutta kun niitä pähkinöitä vielä jäi, niin aion kokeilla niillä että tuleeko uuestaan oireita. Niin tiedätte sitten mistä johtuu, jos päivitystahti yhtäkkiä hiipuu! #