Olen jo muutaman vuoden miettinyt lifelogging-kameran hankintaa. Toisaalta myös urheilukameran, sellaisen tallenteita pyörälenkeiltä olisi joskus hauska katsella. #

Tänään tuli sähköpostitse uutiskirje siltä yhdeltä tietokonekaupalta, jonka uutiskirjeen olen tilannut. Siinä mainittiin halpa ”puettava” kamera, Kehanin C90 (tmn. ”CubeCam”), joten läksin taas ikkunaostoksille. #

Tuote osoittautui sen verran mielenkiintoiseksi ja ominaisuuksiinsa nähden edulliseksi (Systemalta 47,20 € ilman muistikorttia) että päädyin tilaamaan sen. Tärkeimmät syyt hinnan lisäksi olivat riippumattomuus valmistajan palvelimista (lifelogging-kamerat on monesti naitettu valmistajan verkkopalveluun, joihin en tietenkään luota tippaakaan), ja lisäksi kova lupaus akkukestosta: 2,5 tuntia jatkuvaa videotallennusta. #

Halvimmissakin urheilukameroissa on yleensä näyttö, joka lyhentää akkukestoa. (Järkeilisin, että vaikka näytön virrankulutus tallennuksen aikana olisi pyöreä nolla, näyttö ja sen vaatima elektroniikka vievät kotelossa tilaa akulta.) Tuossa Keharissa Kehanissa ei ole näyttöä, enkä lifeloggingissa sellaista tarvitse.  #

Laitteen toimintojen käyttö edellyttää älypuhelinsovellusta, mikä on tietysti huono homma, mutta sitä alkaa olla aika mahdotonta välttää nykyisten vempainten kanssa. Älypuhelinsovellus on toki kätevä, mutta ongelma onkin ”edellyttää”-sana: sovellusten pysyvyyteen ja yhteensopivuuteen tulevien puhelinmallien kanssa ei ole luottamista. Sovelluksen asennuspaketti pitäisi kyllä periaatteessa olla puhelimesta talteen revittävissä, sen aion tietysti tehdä. #

Jos lupaus kameran akkukestosta pitää paikkansa, tuo laite täyttäisi käytössäni sekä lifelogging- että urheilukameratarpeen. Mikään tätä ennen näkemäni halpa (100 € tai vähemmän) urheilukamera ei ole luvannut kahta tuntia enempää, eikä se riittäisi koko pyörälenkkini tallennukseen. #

Ensisijainen käyttötarkoitukseni tuolle on kuitenkin se e[lo]logaus. Enää ei tarvitsisi kirjoitella pelkästään oman muistin varassa! Ja siinä käytössä (joka on käytännössä aikaviivekuvausta) akun luulisi riittävän vieläkin kauemmin kuin jatkuvassa videokuvauksessa. #

Muokkaukset #

2018-05-08 15.20.32 2018-05-08 21.18.47 #
Muuttumaton: SiinaintieMuuttumaton: Siinaintie
Poistettu: Olen jo muutaman vuoden miettinyt <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Lifelog">lifelogging</a>-kameran hankintaa. Toisaalta myös urheilukameran, sellaisen tallenteita pyöräilenkeiltä olisi joskus hauska katsella. Lisätty: Olen jo muutaman vuoden miettinyt <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Lifelog">lifelogging</a>-kameran hankintaa. Toisaalta myös urheilukameran, sellaisen tallenteita pyörälenkeiltä olisi joskus hauska katsella.
Muuttumaton: Tänään tuli sähköpostitse uutiskirje siltä yhdeltä tietokonekaupalta, jonka uutiskirjeen olen tilannut. Siinä mainittiin halpa "puettava" kamera, <a href="http://en.kehan.com/kehan-cubecam-wearable-camera.html">Kehanin C90 </a>(<abbr title="tunnetaan myös nimellä">tmn</abbr>. "CubeCam"), joten läksin taas ikkunaostoksille.Muuttumaton: Tänään tuli sähköpostitse uutiskirje siltä yhdeltä tietokonekaupalta, jonka uutiskirjeen olen tilannut. Siinä mainittiin halpa "puettava" kamera, <a href="http://en.kehan.com/kehan-cubecam-wearable-camera.html">Kehanin C90 </a>(<abbr title="tunnetaan myös nimellä">tmn</abbr>. "CubeCam"), joten läksin taas ikkunaostoksille.

Responses

  1. Paluuviite: Tst – marginaali

Comments are closed.