Nousin varttia vailla kuusi, väsytti vähäsen. Aamuyöstä vessassa käydessäni arvelin vielä, että näillä jaloilla ei taida aamulla paljoon kyetä, mutta sitten aamun tullen ne olivat taas toenneet ihan hyvin. #

Yksi sängynjaloista oli liukunut liimapaperinpalansa päällä hiljalleen sen paperin laitaan. Merkillinen ilmiö, sillä oli silti täysi työ saada se irti siitä paperista, kun nostin sen takaisin paperipalan keskelle. Lisäsin nyt vielä sen paperin alle pahvinpalasen, sillä tuo jalka on ilmeisesti hieman muita korkeammalla lattian pinnalta ja siksi altis liukumaan. #

Salille kävellessäni satoi vain vähän, mutta sadetakin ja sateenvarjon kanssa menin. #

Oli tosi vähän porukkaa, ehkä yksi tai kaksi muuta lisäkseni mennessäni. Sisäpyörän poljento kulki hyvin. Tuntui jopa tavallista kevyemmältä vaikka, tai siksi että, tässä oli parin viikon tauko siitäkin. Ja siitäkin huolimatta, että nenä oli tukkoinen, koska en ollut aamulla muistanut ottaa Duactia. #

Kotiin kävellessäni satoi taas vähän enemmän, muttei vielä sittenkään niin paljon kuin eilen. Mennen tullen kuuntelin seiskajakson Kyberyksiä (”Kybervakoilu ja yritysten tietopääoma, vieraana Mika Susi”). #

Toivontien kl-väylällä istui peukaloinen. Se vaikutti vähän tavallisempia pikkulintuja pelottomammalta, hyppäsi siitä edestäni viereiselle aidalle vasta kun olin päässyt niin lähelle että uskoin silmiäni (sen pienuudesta). #

Kotona söin riisipuuroa ja viimeisen greipin. #

Eilisiltana vessanpönttö alkoi vetää huonosti, ja jännäsin jo, että meneekö se kokonaan tukkoon ennen kuin arki alkaa. Mutta kun nyt ennen kävelylle lähtöä vetäisin sen, se möyrähti ja sai ilmeisesti nielaistua sen jossain alempana putkistossa olleen tukkeensa, ja alkoi taas vetää normaalisti. #

Kävelyllä kuuntelin Undisclosedin bonusjakson (The State vs Brendan Dassey), sitten The Trail Went Coldin jakson 72 (Blair Adams) ja Cold Case Filesin jaksot 35 ja 37 (Smoky Mountain Mystery, Terry Alvin Hyattin raiskausmurhista, ja The Tourniquet, Anthony Allen Shoren raiskausmurhista). #

Satoi enää alkumatkasta vähäsen, mutta päätä särki ja jalat olivat ihan tönkkönä, toisin kuin vielä aamupyöräilyllä. Pyykösjärven leikkipuiston nurkalla istui rusakko. Se jökötti liikkumatta paikallaan siihen asti, että katsoin suoraan päin, jolloin se hätkähti ja loikki pakoon. #

Palatessani kävin Prismassa, koska en eilen ollut muistanut ostaa kaalia#

Kotona söin päivällisen, ja sitten panin hirvenlapakaalipadan porisemaan. Sitä tehdessäni kuuntelin Muistojen bulevardin jakson Keltainen lintu. Lopuksi kaadoin pataan litran kiehuvaa vettä ja jätin sen muhimaan samalla kun aloittelin tämän kirjoittamista, join kahvia ja kuuntelin Ibiza Voice Podcastia ja Electronic Groovea, jotka hyppelin lopulta kaikki yli (tech housea tech vitun housen perään) ja vaihdoin takaisin Muistojen bulevardiin (Liebe im April). #

Söin banaanin ja pätkän kuivaalihaa. Sekoitin pannarin kuiva-aineet valmiiksi. #

Sade oli tauonnut, ja ennuste lupasi lisää vain 30 prosentin todennäköisyydellä kuuteen mennessä, mutta astianpesukoneen takia pääsin lähtemään vasta viiden aikoihin, ja kuuden jälkeen sateen todennäköisyys nousi jälleen 60 prosenttiin. Otin kuitenkin taas riskin, koska pyöräilemäänhän oli tietenki päästävä. #

Maasto-osuus saarilla ei ollut ihan rällinä parin päivän sateista huolimatta, vain lintutornin rantakurvissa meinasi (liian suuren tilannenopeuden takia) luiskahtaa ratas alta. Vaikken ajanut edes erityisen kovaa, meinasivat parissakin kohtaa (peukaloista tavallisemmat) pikkulinnut lentää alle: syöksyivät edestäni ohi melkein eturengasta hipoen. #

Hyvä keli oli: ei yhtään itikkaparvia, vaikka vain ihan alkumatkasta ja loppukolmanneksella oli aika kovaa vastatuulta. Palatessani kävin taas Prismassa (koska en älynnyt päivällä ostaa täysmaitoa), ja sieltä lähtiessäni alkoi hiljalleen ripsiä vettä. #

Hyvin jaksoin veivatakin taas, kävelyn aikaisesta jalkojen tönkköisyydestä ei taas ollut tietoakaan. Polvikin kesti hyvin 2/3 matkasta, mutta viimeisen kolmanneksen se olikin sitten tavallista kipeämpi. Veressä oli kylläkin 500 mg parasetamolia, jonka olin nielaissut päänsäryn takia aiemmin päivällä, joten se ehkä vain peitti kipua siellä alkumatkalla. En tiedä pitäisikö tuohon kokeilla jotain tukea, vai olisiko sellaisesta vain haittaa. #

Hyppääjän polvi vaikuttaisi Terveystalon artikkelin kuvauksen perusteella osuvalta. Jos siitä on kyse, niin hupaisaa kyllä, tuo oman polveni oireilu alkoi sen jälkeen, kun olin lopettanut sählyn peluun, vaikka tyypillinen aiheuttaja on ilmeisesti juuri pallopelit. #

Kotiin tullessani kävin pyykkituvalla varaamassa vuoron, ja vein sinne saman tien pyykit pyörimään. Pyöräilykamat panin omaan koneeseen pyörimään, ja kävin suihkussa. Sitten vatkasin pannaritaikinan ja panin uuniin. Kävin hakemassa pyykit tuvan koneesta ja ripustin. Otin pannarin uunista, sitten pyykit omasta koneesta ja ripustin (paitsi pannaria en ripustanut). #

Söin pannaria ja katselin Saksa – Ruotsi -ottelun alkutunnelmia. Sekoitin kokeeksi salmiakkia ja indian tonicia, mutta se ei ollut häävin makuista. #

Responses

Comments are closed.