Nousin 6.10. Väsytti vähäsen. #

Kävelin salille. #

-2 astetta, aurinkoista, tuuletonta. Lunta oli tullut ehkä sen ennusteen lupaaman minimin, 10 cm. #

Jänikset kisailivat radalla. Tänään niitä näkyi vain kaksi, toissa aamuna kokonaista kolme ajoi toisiaan takaa siellä samoilla seuduin. Jäniksiä tai rusakoita on näkynyt tänä keväänä melkein joka aamu, joskus päivisinkin. Taitaa olla niillä Paasilinnan vuosi#

Poljin kohtalaisen raskaan sisäpyöräilyn, mutta polvi ärtyi jo toiseksi viimeisessä osiossa vähän, ja viimeisessä jouduin sen takia ottamaan niin varovasti, että jätin sen lopulta kesken, kun siinä on vähän niin kuin ideana, että otetaan kaikki irti (HIIT). Katsoin paremmaksi poissulkea isomman loukkaantumisen riskin kuin nilkuttaa sen väkisin loppuun puolitehoilla. #

Kotiin tullessani kävin pesutuvalla varaamassa vuoron. Käväisin hypernopeasti suihkussa, sitten vein pyykit pyörimään. Söin riisipuuron. #

Tällä viikolla jo pari kertaa käynyt niin, että olen aamulla mitannut valmiiksi pähkinöitä kippoon, ja kun sitten olen tullut salilta ja aion syödä ne pähkinät riisipuuron kanssa, kippo onkin tyhjä. Joko tänne on pesiytynyt kaappijapanilainen, tai sitten alan olla niin hömelö, että kaadan ne pähkinät epähuomiossa aamupuuroni sekaan, eikä siitä jää minkäänlaisia muistijälkiä. #

Kävin siirtämässä rummuttavat pyykit kuivausrumpuun, tekniset toin tänne ja ripustin. #

Otin verkkolevypalvelimen alas ja taas työn alle. Yritin sovitella siihen Noctuan tuuletinta, joka jäi pöytäkoneen suorittimen jäähdyttimestä yli. Se mahtuisi kyllä sijoilleen (etupaneelin taakse), mutta ei mitenkään mahdu menemään sinne, koska halpikseksi hämmästyttävän tilavan kotelon massamuistikehikko ei ole irrotettava, ja tuo propelli on juuri ja juuri liian suuri ujutettavaksi paikalleen. Vähän veistelemällä saattaisi mennä, mutta en ruvennut siihen. #

Hain pyykit kuivausrummusta ja taittelin kaappiin. #

Siirsin sitten kotelon takatuulettimena käyttämäni Nexus-tuulettimen siihen etupaneeliin, ja sen tilalle takapaneeliin kotelon mukana tulleen no-name-puhaltimen. Tätä varten kiintolevyt piti irrottaa, joten järjestelin ne saman tien uudestaan vähän eri paikkoihin. #

Sen jälkeen oli vähän aikaa jännät paikat, sillä kone ei enää suostunut käynnistymään. Vain emolevylle integroitu led syttyi, mutta yksikään liikkuva osa ei liikkunut. PATA-porttiin niillä Delockin paska-adaptereilla… tai siis paskoilla adaptereilla kytkemäni levyt irrotettuani sitten alkoi tapahtua, joten kävin sen kytkennän vielä uudestaan läpi, mutta mitään virhettä siitä en löytänyt, enkä muutoksiakaan näin ollen tehnyt, vaan kytkin ne vain uudestaan, ja sen jälkeen kone POSTasi yhä. #

Juuri tuon kytkennän epävarmuuden takia olen yrittänyt vältellä noihin levyihin kajoamista. Asemat kuitenkin kävivät auttamatta liian kuumina vanhassa kokoonpanossa, joten tuo jäähdytyksen säätö oli nyt ehdottomasti tarpeen. Onneksi se vaikuttaa myös tepsineen: levyt ovat nyt huomattavasti viileämpiä, vaikka panin toisen kylkipaneelinkin takaisin paikoilleen. Muovisen etupaneelin jätin pois, koska sen tuloilmakanava oli aika ahdas. #

Muokkaukset #

Sat May 4 22:15:34 2019 Sat May 4 22:17:33 2019 #
Muuttumaton: Siirsin sitten <a href="https://mummila.net/wiki/Pannuhuone:Nexus_PWM_Series_Real_Silent_Case_Fan_80_mm">kotelon takatuulettimena käyttämäni Nexus-tuulettimen</a> siihen etupaneeliin, ja sen tilalle takapaneeliin kotelon mukana tulleen no-name-puhaltimen. Tätä varten kiintolevyt piti irrottaa, joten järjestelin ne saman tien uudestaan vähän eri paikkoihin.Muuttumaton: Siirsin sitten <a href="https://mummila.net/wiki/Pannuhuone:Nexus_PWM_Series_Real_Silent_Case_Fan_80_mm">kotelon takatuulettimena käyttämäni Nexus-tuulettimen</a> siihen etupaneeliin, ja sen tilalle takapaneeliin kotelon mukana tulleen no-name-puhaltimen. Tätä varten kiintolevyt piti irrottaa, joten järjestelin ne saman tien uudestaan vähän eri paikkoihin.
Poistettu: Sen jälkeen oli vähän aikaa jännät paikat, sillä kone ei enää suostunut käynnistymään. Vain emolevylle integroitu led syttyi, mutta yksikään liikkuva osa ei liikkunut. PATA-porttiin niillä <a href="https://marginaa.li/2019/04/18/18-huhtikuuta-2019-squeeze/#post30544-p7-mpefvb0846u8me7o3rb43eqgi2>Delockin paska-adaptereilla... tai siis paskoilla adaptereilla</a> kytkemäni levyt irrotettuani sitten alkoi tapahtua, joten kävin sen kytkennän vielä uudestaan läpi, mutta mitään virhettä siitä en löytänyt, enkä muutoksiakaan näin ollen tehnyt, vaan kytkin ne vain uudestaan, ja sen jälkeen kone POSTasi yhä. Lisätty: Sen jälkeen oli vähän aikaa jännät paikat, sillä kone ei enää suostunut käynnistymään. Vain emolevylle integroitu led syttyi, mutta yksikään liikkuva osa ei liikkunut. PATA-porttiin niillä <a href="https://marginaa.li/2019/04/18/18-huhtikuuta-2019-squeeze/#post30544-p7-mpefvb0846u8me7o3rb43eqgi2">Delockin paska-adaptereilla... tai siis paskoilla adaptereilla</a> kytkemäni levyt irrotettuani sitten alkoi tapahtua, joten kävin sen kytkennän vielä uudestaan läpi, mutta mitään virhettä siitä en löytänyt, enkä muutoksiakaan näin ollen tehnyt, vaan kytkin ne vain uudestaan, ja sen jälkeen kone POSTasi yhä.
Muuttumaton: Juuri tuon kytkennän epävarmuuden takia olen yrittänyt vältellä noihin levyihin kajoamista. Asemat kuitenkin kävivät auttamatta liian kuumina vanhassa kokoonpanossa, joten tuo jäähdytyksen säätö oli nyt ehdottomasti tarpeen. Onneksi se vaikuttaa myös tepsineen: levyt ovat nyt huomattavasti viileämpiä, vaikka panin toisen kylkipaneelinkin takaisin paikoilleen. Muovisen etupaneelin jätin pois, koska sen tuloilmakanava oli aika ahdas.Muuttumaton: Juuri tuon kytkennän epävarmuuden takia olen yrittänyt vältellä noihin levyihin kajoamista. Asemat kuitenkin kävivät auttamatta liian kuumina vanhassa kokoonpanossa, joten tuo jäähdytyksen säätö oli nyt ehdottomasti tarpeen. Onneksi se vaikuttaa myös tepsineen: levyt ovat nyt huomattavasti viileämpiä, vaikka panin toisen kylkipaneelinkin takaisin paikoilleen. Muovisen etupaneelin jätin pois, koska sen tuloilmakanava oli aika ahdas.
Sat May 4 20:41:21 2019 Sat May 4 22:15:34 2019 #
Muuttumaton: Kävelin salille.Muuttumaton: Kävelin salille.
Poistettu: -2 astetta, aurinkoista, tuuletonta. Lunta oli ehkä tullut sen ennusteen lupaaman minimin, 10 cm. Lisätty: -2 astetta, aurinkoista, tuuletonta. Lunta oli tullut ehkä sen ennusteen lupaaman minimin, 10 cm.
Muuttumaton: Jänikset kisailivat <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0364&mlon=25.4527#map=16/65.0364/25.4527">radalla</a>. Tänään niitä näkyi vain kaksi, toissa aamuna kokonaista kolme ajoi toisiaan takaa siellä samoilla seuduin. Jäniksiä tai rusakoita on näkynyt tänä keväänä melkein joka aamu, joskus päivisinkin. Taitaa olla niillä <a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4niksen_vuosi">Paasilinnan vuosi</a>.Muuttumaton: Jänikset kisailivat <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0364&mlon=25.4527#map=16/65.0364/25.4527">radalla</a>. Tänään niitä näkyi vain kaksi, toissa aamuna kokonaista kolme ajoi toisiaan takaa siellä samoilla seuduin. Jäniksiä tai rusakoita on näkynyt tänä keväänä melkein joka aamu, joskus päivisinkin. Taitaa olla niillä <a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4niksen_vuosi">Paasilinnan vuosi</a>.

Viihdekulutus #