Nousin 5.08, kun ei enää nukuttanut kunnolla. #

Aioin kokeilla tulppakuulokkeita pyöräillessäni, niin kuin jo kauan olen suunnitellut. Ajattelin, että aamuisin on niin vähän muuta liikennettä, ettei haittaa vaikka kuuntelisinkin podcasteja samalla. Mutta tulpat korviin soviteltuani tajusin, että nehän ovat liian hyvät tukkimaan muita ääniä. Pitäisi olla semmoiset, jotka päästävät muun liikenteen äänet läpi, ja semmoisilla taas ei pystyisi puhetta kuuntelemaan, koska se hukkuisi ilmavirran suhinan alle. #

Mutta pyöräilemässä kävin kuitenkin. Vakiolenkin vastapäivään, nyt loppupäästäkin ihan kuntorataa pitkin, kun tavallisesti tuohon suuntaan ajaessani käännyn Raitotieltä Linnanmaan suuntaan ja käyn Prismassa. #

Kotiin tullessani kävin pesutuvalla varaamassa vuoron. Söin riisipuuron tavallista isommin lisukkein, sitten pötköttelin vähän aikaa ennen kuin lähdin uudelle kierrokselle, nyt myötäpäivään. #

Korkeasaarensillan Puomisaaren päässä, polkujen risteyksessä oli jo aamuisella reissullani varoitus kilpajuoksijoista, ja asvaltilla juoksukaista valkoisella erotettu. Poikkimaantien varteen taas oli viritteillä tankkaus- ja tyhjennyspiste. #

Joen eteläpuolella juoksureitti kaarsi joenrantaan, joten näköjään sitä kautta sitten pääsee keskustaan saakka, mitä olenkin miettinyt. #

Pilvetöntä, ensimmäiselle kierrokselle lähtiessäni +9, jälkimmäiseltä kotiin palatessani jo +13. Eilistä heikompaa ja lämpimämpää tuulta. Yllättävän vähän mitään tavanomaista kummempia eläinhavaintoja aamuvarhain, edes jäniksiä ei nyt näkynyt. Eikä hyljettä Toppilansalmessa, yritin kyllä syynätä. #

Eikä niitä Tervamaratonin juoksijoitakaan tarvinnut väistellä, yhdenyhtä ei sattunut kohdalle. #

Kotona kävin suihkussa, sitten vein pyykit pyörimään. Söin päivällisen. Kävin siirtämässä rumuttavat pyykit kuivausrumpuun, tekniset toin tänne ja ripustin. Aloittelin tämän kirjoittamista. #

Pesutuvan oven liepeillä, kivetyksellä röhnötti sarvijaakko. Kas kun en ollut päälle astunut siitä kulkiessani. Ehkä olinkin, toinen sarvi näytti katkenneen. Luuleekohan jaakko siinä kylmällä kivellä lämpiävänsä, miksei se mene aurinkoon? #

Sarvijaakko harmaalla betonikivetyksellä
Acanthocinus aedilis

Hain pyykit kuivausrummusta. Joku oli astunut sarvijaakon päälle. Niin se käy. #

Taittelin pyykit kaappiin. Join yhdeksän kupillista kahvia. Hoitelin sekalaisia kanbankortteja. #

Harkistin kolmatta pyörälenkkiä, mutta tulin sitten järkiini. Olisi aika synkkää huomata reitin perällä, etten jaksakaan. #

Kävin vain Limingantullin Prismassa. Sinnekin ajelin kieli keskellä suuta ja hiljaa kuin isi nyt vaan. Jaloista olisi ehkä lähtenyt enemmänkin, mutta tarkkaavaisuus oli jo väsymyksestä ja kofeiiniromahduksesta aika nytkyisenä, ja samaan aikaan alkuillan kevyt liikenne vilkkaimmillaan. #

Ostin mm. neljä kiloa porkkanoita. Huomenna taas semmoiset raastajaiset, että R.I.P. vaan rystyset. Katselin vyölaukkuja (vain yhtä väriä, en ostanut) ja pyöräilysortseja (niitä ei minkäänlaisia). Kekkasin myös ottaa sieltä Bitmixin kauralantteja, jotka on jostain syystä poistuneet Linnanmaan Prisman valikoimista. Ja sitten muistin taas myös maapähkinätahnan ja riisikakkujen olemassaolon, ja otin niitäkin. Ja lättytarpeita. #

Pikisaaressa oli (gallerian liepeillä) useampiakin taidemaalareita pensseleineen ja kankaineen. +17, ensimmäiset uimarit Nallikarissa, ensimmäiset itikkapilvet Hietasaarenkierroksella, minä ensimmäistä kertaa sortseilla ja t-paidalla. #

Jaksoin kuin jaksoinkin kantaa pyörän vielä sisälle. Tein lättytaikinan, sitten söin vähän kauralantteja, sitten viimeistelin tämän. Seuraavaksi paistan ja syön lätyt. #

Viihdekulutus #

Responses

Comments are closed.