Nousin 8.30. Ei väsyttänyt. #

Aamupuuron syötyäni kävin pyöräilemässä vastapäiväkierroksen. +17, puolipilvistä, hyvin heikkoa tuulta. Ihmisiä liikkeellä jo kohtalaisesti, sen verran kuin tuollaisella kelillä oletinkin. Limingantulliin tullessani meni pari sammutusautoa pillit päällä tehtaalle päin. Tilannehuoneen ”20.07.2019 10:46:36 palohälytys” sopisi ajallisesti. #

Pulla-Pirtin liepeillä fasaanikukko. Odotinkin näkeväni sen niillä main jostain syystä, näinköhän siitä ehkä unta viime yönä? #

Jylkynkankaan takana taas se iso, tumma perhonen, jollaisen jo luulin haapaperhoseksi tunnistaneeni. Mutta nyt kun katselen siitä ja samanlaisista kuvia, niin ei sillä näkemälläni kyllä siiven yläpuolella oranssia ollut. Eniten se näyttää kuusamaperhoselta, mutta siitä ”lajista on tavattu ainoastaan muutamia harhailijoita.” Esiintymisen puolesta ”rajusti” yleistynyt häiveperhonen sopisi paremmin, ja kyllä nuo tummimmat yksilöt Googlen kuvissakin vastaavat aika hyvin. #

Nyt olisin jo pysähtynyt tutkimaan sitä tarkemmin, mutta se mennä vilahti ohi, kun olin alamäessä, ja ties minne asti jo ehtinyt sitten, kun sain pyörän pysähdyksiin. #

Nilkka jaksoi ehkä jonnekin puoliväliin matkaa ongelmitta, sitten alkoi taas se lievä vihlonta. Pysähdyin Talvikankaan ulkokuntoilulaitteiden luona ja yritin venyttää, mutta ei se yhtään kireä ollut. Vissiin ainut tulos tästä viikon jumppaamisesta. #

Mutta keli oli kyllä hyvä ja kuntokin, ties vaikka pohja-aika tuolle noinpäinkierrokselle. #

Nyt se nilkka taas nitisee ja natisee, ja päätin siksi jättää toisen kierroksen taas ajamatta. Kävin suihkussa, söin päivällisen ja sitten pötköttelin, katselin videoita ja pelasin vapaakenttää. Välillä jumppailin nilkkaa. #

Jos nyt jotain hyvää on keksittävä, niin polvia ei ole viime aikoina juurikaan särkenyt enää. Pitää ehkä vaihtaa takaisin kävelyyn nyt sitten, että kerkiää vielä nekin taas hajottaa tälle kesälle. Tai sitten suoraan invamopoon. #

Join kolme ja puoli kupillista kahvia. Virittelin Defystä palvelinmonitoria. #

Kävin Prismassa, kävellen. Sen verran kauan edelliskävelyistä, etten muistanut edes kuulokkeita ja kuunneltavaa ottaa mukaan. Mutta nilkka ei selvästikään ole moksiskaan kävelystä. #

Viihdekulutus #