Nousin 9.03. Ei väsyttänyt, mutta olisi tehnyt vieläkin mieli nukkua. #

Kävelin salille. Tein rintaa hyvästi ja hauikset keskinkertaisesti, lopuksi venyttelin kolme varttia. Kävelin kotiin. #

Pyörän ketju lonksahti eilen pari kertaa vähän epäilyttävästi, joten otin ja kiristelin siitä taas ylimääräiset löysät pois, ja löysää siinä olikin. Kävin koeajolla korttelin ympäri ja sen jälkeen söin päivällisen. Aloittelin tämän kirjoittamista. Join kolme ja puoli kupillista kahvia. #

Eri puolilla kaupunkia on tehty hassuja pikku levikkeitä, joiden tarkoitusta olen ihmetellyt, mutta se onkin osa kaupungin pyöräilyinnostusta: levikkeille on nyt asennettu pyörätelineet. Myös pyöräilyreiteistä kertovia opaskylttejä on pystytetty sinne tänne. Ehkä ne mystiset asvalttiin spreijatut kirjain- ja numeroyhdistelmätkin liittyvät tähän jotenkin. #

Kaupunkipyörät otetaan käyttöön tässä kuussa. Olisi erinomaisen kätevä vaihtoehto kodin ja aseman välille, etenkin aamuvarhain ja iltamyöhään, kun linja-autolinjat ovat täällä erinomaisen huonoja silloin. Sellaisilla yksittäismatkoilla vain suhteellisen kallista (5 euroa on pienin päivämaksu), mutta toki paljon taksia halvempaa sekin, ja ehkäpä liian pienistä maksuista olisi liikaa kuluja, jotta siinä olisi järkeä. Kannatan joka tapauksessa. #

Söin riisipuuron, ja sen sulettua kävin pyöräilemässä vastapäivälenkin. +16, pienen sadekuuron ripsautti juuri kun astuin ovesta ulos. Lähtiessäni kohtalaista, lämmintä tuulta ja umpipilvistä, metsäosuudelle tullessani selkeni ja tuulikin tyyntynyt olemattomiin. Siltikään ei mitään luonnoneläimiä näkynyt siellä, muualla sentään jokunen nokkosperhonen sun muita tavanomaisia, itikkapilvet mukaanlukien. #

Pyörä- ja jalkalenkkeilijöitä oli sen sijaan enemmän kuin tavallisesti. #

Nelostien alitus Kaakkurissa oli viimein asvaltoitu (jo eilen, mutta emk). #

Kotiin tullessani ajoin Salen editse, kun en siitä ole aikoihin kulkenut, lähinnä nähdäkseni kaupunkipyöräaseman, ja siinä pysäköintialueen pohjoispäässähän se oli. #

Kävin suihkussa, sitten viimeistelin tämän. #

Viihdekulutus #