Eilisiltana ei meinannut uni tulla millään. Nukahdin vasta joskus puolenyön jälkeen, ja sitten näin koko yön lievästi ahdistavia unia. #

Yhdessä ajelin (tai olin kyydissä) jollain tolkuttoman pitkällä, mutkaisella, mäkisellä ja huonokuntoisella tiellä. Se päättyi isoihin valkoisiin teatteriverhoihin, joiden takana oli koululuokka täynnä jonkin arktisen alkuperäiskansan lapsia. Ne lapset sentään olivat iloisia ja uteliaita, ettei siinä mitään ahdistavaa. #

Nousin 8.05. Väsytti vähän. #

Kävelin salille. Tervahovintien Koskelantien-risteyksessäkin oli nyt kaivinkone, piti kiertää Kansipojantien kautta. #

Salilla tein selkää ja ojentajat, hyvältä tuntuivat. #

Kävelin kotiin. Kävin suihkussa, söin riisipuuron ja sitten lähdin ajelemaan. Kiersin Kontinkankaan kautta skoutatakseni hammashoitolan (Dentopolis) valmiiksi. Muistin aikani olevan ensi kuussa, mutta se olikin vasta marraskuussa. #

Sieltä ajelin Joutsensillan kauppakeskukseen. Kävin ensin Budget Sportissa, ja siellä oli Merrellin paljasjalkoja pariakin mallia: sähäkänsininen Vapor Glove 4 ja mustaharmaa Bare Access Flex 2, 89,95 M;€/pari. Vapor Glove vaikutti aika täydelliseltä, mutta sitä oli vain 43-kokoisena ja siitä ylöspäin, kun 42 olisi ollut sopiva. Flex 2:ta olisi saanut nelikakkosena, mutta siinä oli holvikaaren tuki ja jäykempi pohja. #

Budget Sport oli kyllä erinomainen sikäli, että siellä jo heti ovella mainostettiin itsepalvelua: katso kartasta mitä haluat, ota ovelta kori, kerää ostokset, maksa kassalle. Ei niskaanhengittäviä myyjiä, sai aivan omassa rauhassa sovitella. #

Menin sitten viereiseen Intersportiin, ja löysin sieltäkin Glove 4:ää, mutta maastonvärisenä, eikä sielläkään ollut 43:ää pienempänä. Mutta myyjiä siellä oli, joten kysyin olisiko 42:ää jossain, ja olihan sitä varastossa. Sovitin sen vielä varmuuden vuoksi, ja otin sitten. Alehinta oli jotain vähän vajaan 100 euroa, mutta Hukan suosituksella sain edukkaammat kaupat: normaalihinnasta (110) pois 20 %, joten loppuhinnaksi tuli 88 euroa. #

Lättäpohjapyöräilykenkiä ei kummassakaan kaupassa näkynyt. #

Sieltä lähtiessäni heitti yhtäkkiä niin ankaran sadekuuron, että ajoin Joutsensillan alle suojaan. Joku jamppa meni sinne edelläni, ja taisi joku lastenrattaisnainenkin vielä perästä tulla. #

Sateen tauottua ajoin sillan yli XXL:ään. Kenkäpuolella ei näkynyt pyöräilykenkiä, joten kysyin myyjältä, joka ohjasi pyöräosastolle, josta yksi maastokenkämalli piti löytyä, ja löytyikin (olisikohan ollu Clan MTB 19). Sovitin sitä, ja se oli juuri niin kankean tuntuinen kuin miltä kaikki nuo maastopyöräilykengät tähän mennessä eteen tulleissa kuvissa ovat näyttäneet. #

Useampikin myyjä siinä kerkesi liehakoimaan, ja viimeiseltä varmistin, että tuo oli niiden ainut lukoton kenkämalli (oli). Sinänsä kyllä hyvin ystävällisiä kaikki, ja tämä viimeinenkin vihjaisi, että jos verkkokaupasta löytyy, niin ne voi tilata myymälään (lisäkuluitta), sovittaa, ja jos eivät ole mieluisat, palauttaa. Kuulemma sillä lailla on heillekin joskus jokunen pari Five Tenejä hyllyyn päätynyt. #

Mutta tuo noiden kokeilemieni puukenkämäisyys sai miettimään, että pitäisikö peräti kokeilla kaapissani vuosikaudet käyttämättömänä lojunutta skeittikenkäparia pyöräilyyn. Stack Exchangen mukaan taipuisuutensa takia skeittikengät siirtävät polkuvoimaa huonommin, eivätkä skeittikenkien pohjat ole yhtä pitävät kuin pyöräilykengissä, mutta näiden molempien osalta nuo skeittikenkäni olisivat varmaan parannus nykyiseen. Vanhat Merrellithän ovat nekin paljasjalat, eli sen enempää ei pohja juuri voi taipua, eikä niiden sileiksi kuluneissa pohjissa ole yhtään pitoa. #

(Ostin skeittikengät joskus business casualia varten, mutta bisneksenihän loppuivat jo ennen kuin edes kunnolla alkoivatkaan.) #

Kotiin palatessani kuului pelastusauton sireeni omituisesta suunnasta, ja Puhurikujan päässä, vanhan hallirakennuksen pihalle se paloauto sitten olikin. Toinen yksikkö jatkoi äänestä päätellen Koskelantietä jonnekin kauemmas pohjoiseen. Leijalautailijasta tehty hälytys sopisi ajallisesti siihen. #

Kotona söin päivällisen, sitten join 3,5 kupillista kahvia ja kirjoittelin tätä. Vastailin gallupeihin. Tyhjensin syötteenlukijaa. #

Viihdekulutus #

Responses

Comments are closed.