Nousin 8.43. Ei väsyttänyt juurikaan. #

Kävelin salille. Tein vatsalihakset ja vaillinaisesti olkapäät. Oikea olkapää on edelleen kipeä, tai siis kipeytyy jos tekee liikkeitä, joissa oikea käsi ojentuu kehon pysyakselin suuntaisesti. #

Salilta kävelin Tuiran S-marketiin lunastamaan taas sinne ohjautunutta pakettia. Posti ei viestissään enää edes selittele miksi. Jonoa sinnekin oli, että varmaan muidenkin paketit sinne ohjautuvat nyt. #

Kävelin kotiin. Söin päivällisen, sitten tutkin äksönkameraa. Hyvältä vaikuttaa! #

Join 3,5 kupillista kahvia. Asensin kameran kypärään, sitten kävin koeajelulla sen kanssa. Kiersin Toppilansaaren Pikisaaren sillalle saakka, ja siellä kokeilin säätää asetuksia puhelinsovelluksen kanssa, mutta en saanut langatonta yhteyttä toimimaan. Ajelin sitten sokkona takaisin. #

Kävin suihkussa, sitten tutkin kameran saalista. Luulin näppäilleeni sitä väärässä järjestyksessä siellä koematkan päässä, mutta se olikin sammunut itsekseen vähän ennen sitä, tai ainakaan ei ollut tallentanut viimeistä (10 minuutin) pätkää. Panin sen nyt kokeeksi tallentamaan tuossa pöydällä. #

Näkymä kypärän päältä oli aika hyvä, mutta sen tähtääminen kohdalleen sovelluksen näytöltä (ennen lähtöä) on vähän työlästä. Oikean kulman löydyttyä sen voinee kuitenkin jotenkin merkata kiinnittimeen (vaikka raaputtamalla), niin ei tarvitse hakea joka kerta uudestaan. #

Ainakin vedenpitävän kotelon kanssa kamera kiinnikkeineen tuntui aika painavalta. Saattaa pitemmän päälle alkaa tuntua niskassa. Akkukestokin tosin jo rajoittaa sen hyödyntämisaikaa (vain 50 minuuttia parhailla tarkkuuksilla), joten sen voisi kiinnittää esim. metsäosuutta varten, ja irrottaa sitten sen jälkeen painamasta. #

Vedenpitävän kotelon kanssa ei ääniraidalla tuuli kohissut, mutta myös kaikki muut äänet olivat melkoisen vaimeita, paitsi tärinän aiheuttama rätinä (jota onneksi sitäkään ei kovin paljon ollut). Ja kyllä sieltä silti esim. soittokellon tarpeeksi vahvistamalla erotti. Ja oli ääni miten huonoa tahansa, se on silti parempi kuin askikamerassa, joka ei tallenna ääntä lainkaan. #

Tiedostonimien numerointi alkaa pöhkösti joka kerta ykkösestä, eli sitä kamera ei tallenna sisäiseen muistiinsa. Ohjekirjan mukaan vain 16 ja 32 gigatavun muistikortteja tuetaan, mutta 64-gigainenkin tuntuu toimivan. Kortti on vain formatoitava laitteessa ennen käyttöä, ilman sitä kamera ilmoittaa vain card erroria. Formatoinnin jälkeen kamera sammuu, muttei käynnisty itsekseen uudestaan. Ohjekirja suosittelee, ettei korttia räplätä, kun kamerassa on virta päällä. #

Kamera tallensi nyt 40 minuuttia katkotta ennen akun loppumista, joten en tiedä mikä sen katkaisi tuolla tien päällä. #

Viihdekulutus #