Toissaöiset unet taisivat mennä vain puskuriin, kun viime yönä taas heräilin tuon tuostakin, milloin tulipaloihin tai autokolareihin, milloin riitoihin ja hylkäämisiin. #

Nousin 8.46. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Kävelin salille. Kerkesin juuri pois sateen alta. Tein vatsalihakset ja olkapäät, kohtalaisesti. #

Kävelin kotiin. Satoi koko matkan. #

Kävin suihkussa, sitten pötköttelin ja tyhjensin Youtube-puskuria. #

Söin päivällisen. Join 3,5 kupillista kahvia. Löysin viimein oikeat voimasanat VLC/Motion/ffmpeg-ongelmani guuglaamiseen: ffmpegin värioksennusta nimittävät smearingiksi#

Satoi vielä, mutta paistoi, ja ennusteessa oli vain kuuroja, and I don’t fear deaf, niin kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Sade loppui heti alkuunsa, ja jo saarille päästyäni piti riisua poolo välistä, kun auringonpaisteessa meinasi tulla hiki. #

Sieltä Oritkariin asti paistoi, sitten alkoi taas sataa. Sen verran kylmää, että jos sitä olisi jatkunut, olisi pitänyt pysähtyä pukemaan välipoolo takaisin, mutta jo Pulla-Pirtille tullessani sade loppui ja Metsokankaan jälkeen loppumatka oli enimmäkseen selkeää, kunnes Prismalta kotiin lähtiessäni taas satoi aivan kaatamalla. #

Kameroita en sateen takia ottanut taas mukaankaan. Paahdoin minkä kintuista lähti, mutta ennätysajo tyssäsi siihen kun Auranmajan jälkeen piti hypätä jarruille ja sännätä pöpelikköön ison perhosen perässä. Se oli kuitenkin aika arka, enkä saanut (puhelimen kameralla) kuvaan. #

Siitä kuitenkin vain viitisenkymmentä metriä myöhemmin oli joko toinen yksilö tai sitten se edellinen (vaikka viiminen havaintoni siitä edellisestä oli kyllä lennossa päinvastaiseen suuntaan), ja nyt lähestyin sitä varovasti, ja se lähestyi minua vähemmän varovasti, niin että sain oikein hyviä otoksia, tai niin hyviä kuin mitä tuolla puhelimen paskakameralla nyt voi saada. #

Haapaperhonenhan se. En tokikaan tunnistanut siellä paikan päällä, vaan vasta kotona. #

Havainnointi loppui siihen, kun kaksi spandex-ohjusta ampaisi ohi. #

Siitä pääsin sitten vain hädin tuskin tallille saakka, kun taas liihotteli tiellä samanlainen iso perhonen. Olettaisin tämän kuitenkin ainakin jo varmasti eri yksilöksi, sillä vaikka sillä isot siivet olikin, niin tuskin pyöräilevän minun edelleni olisi 3 kilometrin päähän ennättänyt. #

Ne tunsivat selvästi vetoa minuun, ehkä sähkönsinisten lenkkareitteni ja/tai huomiokeltaisen tiputakin takia. #

Kotona lämhäytin saunan, lähinnä saadakseni kengät kuivumaan. Kävin saunassa, sitten lämmitin ja söin hampurilaiset ja viimeistelin tämän. #

Viihdekulutus #

Responses

Comments are closed.