Näin unta, että Himalajan buddhalaiset tekivät minusta messiaan. Kaikki tuntuivat uskovan minuun paitsi minä itse. Sain tulkittavaksi pyhiä kirjoituksia, joissa tuloni oli muka ennustettu, ja nekin olivat minusta ihan ilmiselvää hölynpölyä. En kuitenkaan uskaltanut sanoa sitä ääneen, kun seuraajani olivat niin fanaattisen tosissaan. #

Nousin 7.36. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Jalat eivät olleet kyllä vielä kunnolla palautuneet, mutta koska sääennusteessa tämä oli ainut poutapäivä ainakin ennen lauantaita, kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Lähtiessäni +19, palatessani jo +24. Enimmäkseen pilvistä sentään, mutta turhan lämmintä siltikin, kun ei tuultakaan juuri ollenkaan. #

Nelostien alitus oli viimein silattu. Saisivat kyllä höylätä koko kuntoradan, kun se on (poikkileikkauseltaan) W:n muotoinen, niin ei se pehmeän soran ajaminen niihin W:n monttuihin auta ajamista, vaan päin vastoin vain hankaloittaa entisestään. #

Ajelin kaikesta huolimatta taas neljänkympin ennätyksen (1:38:07, 24,5 km/h). Kameroita ei ollut mukana, enkä pysähtynyt kertaakaan ennen Prisman pihaa. #

Kotona söin päivällisen, ja sitten pötköttelin ja tyhjensin syötteenlukijaa. Palapelit on taas purettu, pitäisi löytää uutta purtavaa. #

Join 3,5 kupillista kahvia. Kirjoittelin tätä. Koodasin. Tankkasin Nutellalla. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. Heti kuntoradan alussa tälle kesälle ensimmäinen pikkujyrsijä kipitti tien yli. #

+24, eikä vieläkään tuulta juurikaan, joten niiden puolesta hyvät olosuhteet perhostelulle, mutta toisaalta myös melko pilvistä, eivätkä perhoset pilvisellä paljon liikuskele, paitsi (nurinkurisesti) aurinkoperhoset. Eikä pilvien varjossa järkkärin tarkennuskaan meinaa toimia, ja vaikka toimisikin, kuvista tulee ankean latteita. #

Mutta eipä turha reissu ollut: f. valesina! Wikipediassa on ”todettu, että f. valesina suosii hieman pimeämpiä alueita kuin keisarinviitat keskimäärin”, ja hämärässä paikassa se olikin. En tietenkään kuvatessani vielä tiennyt että mikä tämä on, mutta sen tiesin, etten kyllä aiemmin ole nähnyt. #

Raitotien Vaalantien-päässä oli ilmeisesti sattunut pieni peräänajo, pollarit paikalla. #

Kotona kävin suihkussa, sitten lämmitin ja söin hampurilaiset. Perkasin kuvasaalista. Viimeistelin tämän. #

Muokkaukset #

2020-07-20 20.00.56 2021-07-25 21.28.53 #
Muuttumaton: +24, eikä vieläkään tuulta juurikaan, joten niiden puolesta hyvät olosuhteet perhostelulle, mutta toisaalta myös melko pilvistä, eivätkä perhoset pilvisellä paljon liikuskele, paitsi (nurinkurisesti) <a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/Aurinkoperhoset">aurinkoperhoset</a>. Eikä pilvien varjossa järkkärin tarkennuskaan meinaa toimia, ja vaikka toimisikin, kuvista tulee ankean latteita.Muuttumaton: +24, eikä vieläkään tuulta juurikaan, joten niiden puolesta hyvät olosuhteet perhostelulle, mutta toisaalta myös melko pilvistä, eivätkä perhoset pilvisellä paljon liikuskele, paitsi (nurinkurisesti) <a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/Aurinkoperhoset">aurinkoperhoset</a>. Eikä pilvien varjossa järkkärin tarkennuskaan meinaa toimia, ja vaikka toimisikin, kuvista tulee ankean latteita.
Poistettu: Mutta eipä turha reissu ollut: <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/53746688">f. valesina</a>! <a href="https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keisarinviitta&oldid=17766109#Elinymp%C3%A4rist%C3%B6_ja_elintavat">Wikipediassa</a> on "todettu, että <em>f. valesina</em> suosii hieman pimeämpiä alueita kuin keisarinviitat keskimäärin", ja hämärässä paikassa se olikin. En tietenkään kuvatessani vielä tiennyt että mikä tämä on, mutta sen tiesin, etten kyllä aiemmin ole nähnyt. Lisätty: Mutta eipä turha reissu ollut: <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/53746688"><em>f. valesina</em></a>! <a href="https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keisarinviitta&oldid=17766109#Elinymp%C3%A4rist%C3%B6_ja_elintavat">Wikipediassa</a> on "todettu, että <em>f. valesina</em> suosii hieman pimeämpiä alueita kuin keisarinviitat keskimäärin", ja hämärässä paikassa se olikin. En tietenkään kuvatessani vielä tiennyt että mikä tämä on, mutta sen tiesin, etten kyllä aiemmin ole nähnyt.
Muuttumaton: <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0057&mlon=25.5805#map=14/65.0057/25.5805">Raitotien Vaalantien-päässä</a> oli ilmeisesti sattunut pieni peräänajo, pollarit paikalla.Muuttumaton: <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0057&mlon=25.5805#map=14/65.0057/25.5805">Raitotien Vaalantien-päässä</a> oli ilmeisesti sattunut pieni peräänajo, pollarit paikalla.

Viihdekulutus #