Nousin 5.48. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Aamupuuron syötyäni kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. +19 ja lämpenevää, palatessani jo yli +22. Puolipilvistä ja lounaistuuli onneksi hieman viilensi. #

Kiikelissä oli paloautoja, ambulansseja ja ainakin yksi poliisiautokin; hukkumistapaus#

Fasaanikukko Vesalantien vierellä#

Punatulkunpyrstöllä iso päiväpeto, ehkä kanahaukka. Näin sen kyllä ihan selvästi ja läheltä (lensi ylitseni puidenlatvojen korkeudella), mutta olen näissä melkein yhtä surkea kuin kanalinnuissa. Olisin luultavasti ehtinyt kuvatakin sen, jos järkkäri olisi ollut tavalliseen tapaan repun ulkopuolella eikä sisällä, ja jos olisin ruvennut kaivamaan sitä valmiuteen heti kun linnun näin. #

Olenkin vähän kummastellut, kun ei yhtään päiväpetoja ole vielä tälle kesälle näkynyt. Eivät ne kovin yleisiä havaintoja (täällä ajellessa) tavallisestikaan ole, mutta joku pari-kolme kuitenkin ruukaa kesän mittaan kertyä. Myöskään yhden yhtä pikkujyrsijää en ole tänä kesänä nähnyt. Tiedä sitten, liittyvätkö nämä ilmiöt toisiinsa, voi olla vain sattumaa (molempien osalta). #

Metsässä oli edelleen hiljaisempaa kuin alkukesästä, mutta perhoset sentään parveilivat. Keisarinviitta tuli ensimmäisenä vastaan. Iso yksilö! Ei yhtä iso kuin haapaperhoset, mutta liihotti isojen lailla, kuin varis, ja samoissa puuhissa kuin ne haapaperhoset, eli latkimassa kosteutta hiekkatieltä. #

Isoja perhostoukkiakaan ei ole tänä kesänä paljon näkynyt, vaikka sitten taas noita aikuisia perhosia ehkä jopa tavallistakin enemmän. #

Kotona söin päivällisen, sitten koodasin nopsaan skriptin, joka helpottaa vähän noiden järkkärin kuvien sijaintien paikannusta Garminin piirtämällä reitillä. Pitäisi kyllä keksiä siihenkin joku oikea gps-ratkaisu. Canonin virallinen GPS-lisäpalikka on tolkuttoman kallis, eikä ilmeisesti edes täysin yhteensopiva mopomallin kameran kanssa.  #

Söin riisipuuron. Join 5 kupillista kahvia ja perkasin kuvasaalista. #

Pötköttelin, tyhjensin syötteenlukijaa ja purin palapelejä. Kietaisin Gainomaxin ja kävin sitten ajelemassa myötäpäiväkierroksen. #

Aurinko oli nyt enimmäkseen pilvessä, ja lämpötilakin peräti asteen vähemmän kuin aamulla. Tuuli oli aika kova, mutta se pois lukien erinomainen ajokeli, senkin puolesta, ettei edes perhosia enää ollut paljon liikkeellä, niin ei tarvinnut hidastella. #

Pysähdyin vain kahdesti: kuntoradan alussa siirtämään puhelimen vyölaukusta housuntaskuun, ja Hollihaassa, kun perheen peränpitäjänä vastaan tullut perheenäiti(, oletan, ) kippasi pahan näköisesti tangon yli asvalttiin, kun perhe edellä teki äkkipysähdyksen, eikä turvaväliä ollut tarpeeksi. Sen verran pysähdyin, että jos vaikka amdulanssia pitää soittaa, mutta ilmeisesti pelkillä pintanaarmuilla selviydyttiin, onneksi. #

Pysähdyksistä huolimatta uusi 40k-ennätysaika, 1:39:26 (24,1 km/h). #

Maikkulantien alituksen edellä pientareella jonkun huppari, tupakat sun muut leviteltynä. Voi olla, että näin aamulenkillä samat kamat, kun ne vielä olivat puistonpenkillä istuneen omistajansa yllä Maikkulan ytimessä#

Kotona nostin pyörän suoraan parvekkeelle ja pesin siitä kahvat pesuaineen ja harjan kanssa. Ilman hanskoja ajaen aurinkovoide tuhrii kaiken muun lisäksi kämmenet, ja sitä kautta kahvatkin, ja tekee ne vaarallisen liukkaiksi. #

Panin ajokamppeet pyykkikoneeseen pyörimään ja kävin suihkussa. Söin piirakkaa ja viimeistelin tämän. #

Viihdekulutus #

Responses

  1. Hoh, ihan turhaa koodasin! Kuvat on ihan helppo geotägätä Garminista pulautetulla GPX-tiedostolla: exiftool -geotag ../activity_5253388760.gpx *.JPG

Comments are closed.