Nousin 5.38. Väsytti jonkin verran. #

Aamupuuron ohessa keitin potut. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. +14, selkeää, heikko tuuli. Tosi vähän oli muita kulkijoita liikkeellä. Eläimistäkin vain rusakot, varikset yms., ja siihen olin varautunutkin jättämällä kameran kotiin. #

Kotiin palattuani söin päivällisen, sitten pötköttelin ja täytin nonogrammia. #

Kävin lähi-Ksupermarketista lofoleipää, jottei sen takia tartte Prismassa pysähtyä. #

Söin riisipuuron. Join 3,5 kupillista kahvia. Kirjoittelin tätä. Säädin virtuaalikonetta. Tankkasin Nutellalla, sitten kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. #

+18 jo, ja paljon vähemmän pilviä kuin ennusteen perusteella olin arvellut. Hyvä kuvaamisen kannalta tietysti, mutta nahka olisi kyllä pitänyt aurinkovoidella. Tuuli oli vähän kovempi kuin aamulla, itäinen, ja sopivan viileähkö. #

Yritin pitää vähän reippaampaa tahtia kuin toissa päivänä, mutta puoli tuntia siellä tuli nytkin luuhattua kameran kanssa. Perhosia enimmäkseen. Ja pitkästä aikaa kyykin! Vipera berus siis, en minä. Taisi olla tämänkesäisistä toiseksi pienin, sen kastemadon kokoisen jälkeen. #

Sen verran lähelle jarrutin, että se alkoi heti sähistä, enkä kerennyt pois pyörän selästäkään kun se jo singahti takaisin ruohikkoon, joten piti ampua vyöltä niin kuin cowboy. Sattui kuin sattuikin kuvaan, se vähä mitä vielä oli näkyvissä#

Joku lintu pölähti taas pientareelta, mutta metsän suuntaan (ei tien yli), enkä saanut lajista selvää. Ehkä kuitenkin vain sepelkyyhky, vähän sen värinen ja kokoinen oli (eikä kovin kaukana edellishavainnostani). #

Nokkosperhosia oli huomattavasti vähemmän kuin viimeksi, ja metsänokia suhteellisesti vieläkin vähemmän, kun ne vielä viime aikoihin saakka ovat olleet Boleroiden jälkeen tavanomaisimpia. #

Pidin kameran nyt kokeeksi valmiudessa loppumatkankin, kun ei se paljon hankalampi niin ole (toisin kuin remmin varassa roikkuessaan). Oritkarin ja Nuottasaaren rajalla isohko päiväpeto nousi tien toisella puolella puusta lentoon. Sain kyllä kameran ripeästi käteen, mutta hiivatin tienvieruskoivut olivat tiellä niin, etten nähnyt edes että minne päin se lintu lähti. Enkä tohtinut tiellekään autojen sekaan lähteä koikkelehtimaan sen perässä. #

Vaalea alaperä, muualta tummempi. Ehkä hiirihaukka? Tämän kuvapankkikuvan yksilön näköinen. #

Kotona kävin suihkussa, sitten lämmitin ja söin hampurilaiset. Tutkin kuvasaalista. Viimeistelin tämän. #

Viihdekulutus #