Nousin 7.27. Väsytti vähäsen. #

Aamupuuron syötyäni kävin Prismassa. Palatessani käppäili Emäpuuntiellä mies, jota vaatetuksen perusteella ensin luulin fransiskaanimunkiksi, mutta se kaapu olikin aamutakki, ja mies etsiskeli koiraansa. (Kysyi minultakin, että onko näkynyt. (Ei.)) #

(Virhetulkintani johtui tietysti laupeuden pelättien pesän läheisyydestä, vaikken tiedä onko näillä kahdella ryhmällä sen enempää tekemistä keskenään kuin vaikka šiioilla ja sunneilla.) #

Ulkoilman lämpenemistä odotellessani odottelin NROL-44:n laukaisua. Koordinaattori kuulosti humalaiselta tai krapulaiselta, ja laukaisu jäi suutariksi#

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Puolipilvistä, lähtiessäni +13, palatessani +16, vähän eilistä tuulisempaa. Perhossaalis oli nykyisikseen kohtalainen, joskin juuri parhaille apajille tultuani aurinko meni pilven taakse, ja tuli esiin vasta apaja kun taakse jäi. #

Kaaliperhosia ei ollut taas Metsokankaalla yhtään, ensimmäinen tuli eteen vasta Knuutilankankaalla. (Kameran kello heittää näemmä jo niin paljon, että gps-koordinaatit ovat vähän pielessä.) Se oli tyypillisen arka, mutta myöhemmin metässä sain vähän parempia kuvia toisesta yksilöstä#

Ainuan neitoperhosen missasin, kun se oli tien varrella yllättäen jo Hiukkavaarassa, alamäessä, ja pakeni saman tien tyystin näkymättömiin. Yksi oranssi täpläperhonen löytyi vielä, ehkä kesän viimeinen keisari. Nokkosperhonen halusi ehdottomasti päästä lähikuvaan. Suruvaipastakin sain viimein järkkärillä yläpintakuvan, joskin valotusasetus oli pielessä. #

Kotona kävin suihkussa, sitten söin päivällisen. Join 5 kupillista kahvia ja perkasin kuvasaalista. #

Dokumentoin koiratutkan ja -tutkapuhelimen liittymien vaihtohässäkän. #

Raportoin Mattermost-bugin#

Viihdekulutus #