Nukuin aika hyvin, paitsi että kuuma oli taas pitkästä aikaa niin, että piti ikkuna raollaan nukkua. #

Nousin 8.59. Ei väsyttänyt. #

Keitin pottuja ja kananmunia, silppusin salaatin ja paistoin kaalikanan. #

Tappelin iOSin kanssa. Ei antanut asentaa sovelluksia ennen kuin kirjauduin ulos ja sitten uudestaan sisään Apple-tunnuksella. Koko sovelluskauppa on yksi huono vitsi. #

Eniten puhelimessa kiinalaisen halpatuotannolta vaikuttava komponentti ylipäänsä on käyttöjärjestelmä, vaikka nurinkurisesti juuri se lienee ainut, jota ei ole tehty Kiinassa. Se on myös palikoista kaikkein uusin (14.3 on tätä kirjoittaessani 40 päivää vanha), ja silti näyttää kaikkein vanhentuneimmalta, ihan kuin Windows Xp, tai korkeintaan seiska. Raudan puolella vain näytön valtava leuka nappeineen tuntuu yhtä ikivanhalta. #

Käyttöliittymä muistuttaa ihan jotain Huawein ja muiden vastaavien Android-viritelmiä, vaikka oikeastihan syy-seuraussuhde on päinvastainen, koska kiinalaiset yrittävät aina vääntää kaikesta Applea. Eikä tämä mitenkään erottamattomasti Kiinaan liittyvä ilmiökään ole, vaan johtuu vain siitä, että enin osa puhelinvalmistajista (halpatuottajista varsinkin) ylipäänsä lienee sieltä. Yksi pahimmista tyylirikkojista on perinteisesti ollut korealainen Samsung (vaikka onkin petrannut viime aikoina huomattavasti), kun taas yksi parhaista (eli vähiten Applen rumuutta ihannoivista) on kiinalainen (BBK:n) Oneplus. #

Vein muovia keräykseen ja hain Prismasta pakasteita. Pakastemarjojen valikoima oli yhä jatkuvan remontin takia aika huono. #

-5, pilvistä, olematon tuuli. Testasin Iphonen kameraa, ja kyllä se hyvältä vaikuttaa. Akkukesto oli vieläkin surkeampi kuin oletin: lähtiessäni 52 %, tunnin päästä enää 1 %. Toivottavasti kesäkelillä ja lähtiessä täyteen ladattuna kestää pyörälenkin ajan. Akun terveyttä mittaava enimmäiskapasiteetti-indikaattori näyttää 84 prosenttia. #

Kotiin palattuani söin piirakanlopun, sitten join 5 kupillista kahvia ja kirjoittelin tätä. #

Jatkoin Iphonen säätämistä. Asensin (pyöräillessäni) useimmin tarvitsemani sovellukset. Läheskään täyttä feature parityä Androidin kanssa ei saa, mutta ei tuossa rajatussa käyttötarkoituksessa kyllä tarvitsekaan. #

Leikkasin tukan ja kävin saunassa. #

Viihdekulutus #