Nukuin melkein yhteentoista, ja vieläkin olisi nukuttanut! #

Keitin ja pakastin hirssipuuron, yhden annoksen söin. #

Harsokorento (piha-?) istui keittiön seinällä. Niin vähän valoa (ulkona pilvinen sadekeli), ettei siitä saanut hyviä kuvia. #

Join 3,5 kupillista kahvia. Perkasin eilisiä kuvia#

Suonoet olivat selvästi taantuneet: vain pari yksilöä edelleen, niistäkin toinen kuollut. Tilalla oli suokeltaperhosia, vaikkei sentään samanlaisina parvina, eivätkä istu tiellä vaan pientareella kun istuvat, ja enimmäkseen lentelevät. Mutta niin rutkasti niitä oli, että montakin terävää kuvaa sain. #

Karttoja vielä pari, joista jälkimmäinen oli melkoisen iso, nokkosen kokoinen. Sen kokoinen kuin millaisiksi olin ne kuvien perusteella kuvitellut, ennen kuin tänä kesänä luonnossa näin ensimmäiset, ja tuohon verrattuna muut näkemäni ovat olleet pikkiriikkisiä. Pursuhopeatäplät ovat ottaneet karttojen paikan toiseksi yleisimpinä (pikkumittaria isommista lajeista reitilläni). #

Mustatäplähiipijöitä oli niitäkin runsaasti, ja monta kuvasinkin, mutta vain yhden kepuutin ladattavaksi. Stereoparikin sattui taas. #

Mustavalkomittareita sain niitäkin samoten useampia nyt kuvatuksi, yhden nätisti ja yhden niin erikoisen näköisen että saa nähdä mikä on. #

Viimein oli kangasta ja paatsamaa isompaakin sinisiipeä ilmestynyt (pois lukien se toukokuun ihme pikkukultasiipi, jonka varmaan heti sen havainnon jälkeen alkanut viileä jakso otti hengiltä). #

Taas nätti pikkuyökkönen, niitto-. Istui yhtä kiltisti paikoillaankin kuin piirtoyökkönen#

Jotain isoa kaaliperhosta olen nähnyt siellä täällä ja yrittänyt kuvata, mutta ne tuntuvat olevan vielä muitakin kaaleja levottomampia. Eilenkin jahtasin taas yhtä (auroraojalla) eestaas varmaan 200 metriä vain hukatakseni sen sitten lopulta. Täpliä tai tummia kärkiä en ole niiden siivissä nähnyt, enkä kyllä yhtä selkeitä siipisuoniakaan kuin pihlajaperhosella (jolle ”Suomessa on mitattu siipien kärkiväliksi 51–67,5 mm”). #

Kuunkin kuvasin, kun se hauskojen pumpulipilvien yllä helotti. Linssin likalöntti vain nuita laajoja värialueita rumentaa. Ufokin sattui yhteen kuvaan. (Edellisen kuvasin Sonyn (puhelimen) kameralla 2018.) #

Söin päivällisen. #

Tyhjensin syötteenlukijaa. #

Viimeistelin loput iNaturalist-paikot. #

Viihdekulutus #