Näin unta, että katsoin putkeen koko Buffyn, joskin unessa se oli vain yhden kauden mittainen suomalainen tilannekomedia. Sen olisi siis pitänyt olla kaksinkertaisesti huono, mutta sen sijaan se olikin eeppisen hyvä, ja viimeisessä jaksossa koko kauden juoni huipentui suunnattoman kauniisti, niin että itketti. (Mitään yksityiskohtia siitä minulle ei uni näyttänyt, vaikka katsoja muka olinkin.) #

Nousin 8.36. Olisi nukuttanut vielä. #

Kävelin salille. Tein vatsalihakset (hyvästi), takareidet ja pohkeet (heiveröiset). Porukkaa oli saman verran kuin viime kuussa, eli edelleen vähän tavallista vähemmän. #

Kävelin kotiin. Topeliuksenpuiston laidalla yritin kuvata hopeatäplää, mutta se oli liian arka Iphonelle. #

Söin riisipuuron. Join 3,5 kupillista kahvia. #

Kiristelin pyörän ketjun. Voitelin kameravaljaan pikalukon. #

Kävin koe- ja kuvausajelulla Kalimenojan mutkalla asti. Sama keli kuin eilen, paitsi tuulta nyt ei juurikaan, eli oikein hyvä kuvaamiseen. #

Pursu-/niittyhopeatäplä tuli ensimmäisenä eteen, pitkästä aikaa. Sen verran epäselvä tapaus taas, etten (selkeistä kuvista huolimatta) tiedä, oliko B. euphrosyne vai selene#

Keisarinviittoja oli taas runsaasti, joskaan ei ihan yhtä parveillen kuin toissa päivänä. Tesmoja ehkä kymmenkunta, angervohopeatäpliä varmaan ainakin kolme kertaa sen. #

Jälkimmäiset tuntuvat nyt paitsi runsaimmalta, myös yleisimmältä, kun niitä on 1—3 joka pysähdyksellä, kohdelajin lisäksi. Eilenkin kuvasin niitä (eri yksilöitä) kymmenen, siltä varalta, että joukossa olisi jotain muutakin saman kokoista ja näköistä, mutta ei ollut. #

Yksi haapaperhonen oli Auranmajan kohdalla. Kauan meni tunnistamisessa, kun se jäi aika kauas, ja näytti sen takia enemmän mustavalkoiselta kuin aiemmat. Pienehkökin oli, eli ehkä koiras. Toiveajattelin sen näiden attribuuttien takia tietysti ensin kuusamaperhoseksi. Karttaperhosen f. prorsankin olisin kelpuuttanut, ja niitä kyllä edelleen ilmaantuviksi odottelenkin. (Niistä on paukuteltu havaintoja etelärannikolta jo vaikka kuinka paljon.) #

Nokkosiakin oli taas, yksittäin mutta aika tasaisin välein, vielä asuinalueelle palatessanikin. Kultasiipiä Auranmajan kohdalla taas palatessani, aika arkoja. Ja suokeltaperhosia muutaman kuvasin taas. Suo3:lla olin jo varma, että kaaliperhonen (proper) tämä on, mutta eihän sillä ollut edes mustaa täplää etusiiven alapinnassa (enkä muistanut sitä siellä kuvatessani katsoakaan). #

Sitä mietin, että mitenköhän toukkia ei koskaan satu silmään siellä pusikoita syynätessä. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten söin päivällisen. #

Perkasin kuvia. Viime päivinä on kyllä tullut ihan hyviä otoksia, muttei juurikaan havainnoissa julkaistaviksi kelpuuttamiani. #

Viimeistelin tämän. #

Viihdekulutus #