Nousin 6.48. Väsytti vähäsen. #

Kävin lääkärin juttusilla olkapäästä, ja pois lähtiessäni varasin infosta ajan röntgeniin (tai ”röngkteniin” niin kuin lääkäri sitä nimitti). #

Palatessani oli ambulanssi Koskitien varrella talon pihassa, ja paloautokin siihen juuri saapui. #

Kävin Prismassa. #

Jonotin verkkoapteekkiin ja tilasin reseptilääkkeiden lisäksi nyt viimein (mm.) niitä silmätippoja (Artelacin kerta-annospakkauksen). #

Aika paljon niillä siellä taas pyki systeemit, ja paljon turhaa säätämistä taas lääkkeitten kanssa, vaikka mielestäni ilmaisin itseni ihan selvästi heti ensimmäisessä repliikissäni. Miksei lääkkeitäkin voi saada kestotilauksena? Ei se tuo merkkien ja pakkauskokojen häslääminen joka kerta farmaseutin kanssa yhtään edesauta lääketurvallisuutta, päinvastoin. #

Söin päivällisen. Join 3,5 kupillista kahvia. Perkasin pohjoisessa ottamani (muut kuin perhos-)kuvat. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. +21 °, selkeää, kohtalainen tuuli. Aika optimaalinen ajokeli, mutta kuvaamista tuuli haittasi aika paljonkin. #

Kynttiläkannolle oli päivystävä palomestari jättänyt tikkukirjaimin kirjoitetun viestin, jossa pyysi metsäpalovaaran aikana oikeiden kynttilöiden sijasta jätettävän vaikka kukkia. #

Haapaperhosia ei näkynyt eilen eikä tänään. Lyhyt oli niiden kausi, jos tähän todella jäi. Kaksi viikkoa sitten näin ensimmäisen#

Ja missä tesmatkin? Vain muutamia näin, kun ne vielä toissa viikolla olivat hyvää vauhtia yleistymässä kaikista runsaimmaksi. Onko pientareiden niitto (joka ilmeisesti tehty viime viikolla) iskenyt niihin? #

Keisarinviittojakin kyllä oli eiliseen verrattuna tosi vähän, eikä niiden aika nyt kyllä ainakaan ole ohi, kun vasta alkanutkin. Ehkä varjot olivat vain liian pitkiä, ja tuulta liikaa. #

Muutoin oli kyllä hopeatäpliä aivan riittämiin. Täällä lähtöpäässäkin, rannikolla näin yhteensä neljä jo ennen Oritkaria. Angervon kokoisia kaikki ne, ja angervoita valtaosa muuallakin. Jokunen orvokki Hönttämäen ja Kalimenojanmutkan välillä, ja yhden hyperpunaisen suonkin taas näin, Hönttämäessä sekin. #

Sinisiipisiä oli vielä hopeatäpliäkin enemmän, pieniä lajeja enimmäkseen. Auranmajan kohdalla kultasiipiäkin useita, mutta siinä tuuli niin paljon, ettei tullut kuvaamisesta oikein mitään. #

Yhtä harvakehnäiseltä auringossa näyttänyttä lanttua taas nauriina jahtasin, kinttujani nokkospusikossa poltellen, kunnes näin etusiiven yläpinnan kärkitäplän. #

Nokkosiakin oli taas muutamia. Heikinharjussa niin pieni yksilö, etten millään meinannut sitä lajisekseen uskoa. #

Mistään nokkosinfestaatiosta ei täällä kyllä ole merkkejä, vaan se tuntuu edelleen olevan muilta lajeilta jäävien aukkojen jumala#

Kotiin palattuani panin pyykkikoneen pyörimään ja kävin suihkussa. Panin kesäkurpitsarisoton paistumaan ja söin hirssipuuron. Venyttelin pohkeet, ripustin pyykit. #

Perkasin kuvasaalista. Viimeistelin tämän. #

Muokkaukset #

2021-07-13 20.17.14 2021-07-18 13.07.40 #
Muuttumaton: Kävin Prismassa.Muuttumaton: Kävin Prismassa.
Poistettu: Jonotin verkkoapteekkiin ja tilasin reseptilääkkeiden lisäksi nyt viimein (mm.) niitä <a href="https://marginaa.li/2021/05/28/28-toukokuuta-2021/#post36591-p10-t0g8bu71rf4mp071vfoh0cbcx">silmätippoja</a>. Lisätty: Jonotin verkkoapteekkiin ja tilasin reseptilääkkeiden lisäksi nyt viimein (mm.) niitä <a href="https://marginaa.li/2021/05/28/28-toukokuuta-2021/#post36591-p10-t0g8bu71rf4mp071vfoh0cbcx">silmätippoja</a> (<a href="https://www.s-apteekki.fi/535015-artelac-3-2-mg-ml-silmatipat-liuos-kerta-annospakkaus-20x0-5-ml.html">Artelacin kerta-annospakkauksen</a>).
Muuttumaton: Aika paljon niillä siellä taas pyki systeemit, ja paljon turhaa säätämistä taas lääkkeitten kanssa, vaikka mielestäni ilmaisin itseni ihan selvästi heti ensimmäisessä repliikissäni. Miksei lääkkeitäkin voi saada kestotilauksena? Ei se tuo merkkien ja pakkauskokojen häslääminen joka kerta farmaseutin kanssa yhtään edesauta lääketurvallisuutta, päinvastoin.Muuttumaton: Aika paljon niillä siellä taas pyki systeemit, ja paljon turhaa säätämistä taas lääkkeitten kanssa, vaikka mielestäni ilmaisin itseni ihan selvästi heti ensimmäisessä repliikissäni. Miksei lääkkeitäkin voi saada kestotilauksena? Ei se tuo merkkien ja pakkauskokojen häslääminen joka kerta farmaseutin kanssa yhtään edesauta lääketurvallisuutta, päinvastoin.
2021-07-12 21.33.57 2021-07-13 20.17.14 #
Muuttumaton: Keisarinviittojakin kyllä oli eiliseen verrattuna tosi vähän, eikä niiden aika nyt kyllä ainakaan ole ohi, kun vasta alkanutkin. Ehkä varjot olivat vain liian pitkiä, ja tuulta liikaa.Muuttumaton: Keisarinviittojakin kyllä oli eiliseen verrattuna tosi vähän, eikä niiden aika nyt kyllä ainakaan ole ohi, kun vasta alkanutkin. Ehkä varjot olivat vain liian pitkiä, ja tuulta liikaa.
Poistettu: Muutoin oli kyllä hopeatäpliä aivan riittämiin. Täällä lähtöpäässäkin, rannikolla näin yhteensä neljä jo ennen Oritkaria. Angervon kokoisia kaikki ne, ja angervoita valtaosa muuallakin. Jokunen orvokki Hönttämäen ja Kalimenojanmutkan välillä, ja yhden hyperpunaisen suonkin taas näin (ja kuvasin), Hönttämäessä sekin. Lisätty: Muutoin oli kyllä hopeatäpliä aivan riittämiin. Täällä lähtöpäässäkin, rannikolla näin yhteensä neljä jo ennen Oritkaria. Angervon kokoisia kaikki ne, ja angervoita valtaosa muuallakin. Jokunen orvokki Hönttämäen ja Kalimenojanmutkan välillä, ja yhden <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/86875647">hyperpunaisen suonkin</a> taas näin, Hönttämäessä sekin.
Muuttumaton: Sinisiipisiä oli vielä hopeatäpliäkin enemmän, pieniä lajeja enimmäkseen. Auranmajan kohdalla kultasiipiäkin useita, mutta siinä tuuli niin paljon, ettei tullut kuvaamisesta oikein mitään.Muuttumaton: Sinisiipisiä oli vielä hopeatäpliäkin enemmän, pieniä lajeja enimmäkseen. Auranmajan kohdalla kultasiipiäkin useita, mutta siinä tuuli niin paljon, ettei tullut kuvaamisesta oikein mitään.
2021-07-12 19.57.46 2021-07-12 21.33.57 #
Muuttumaton: Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. +21&#160;°, selkeää, kohtalainen tuuli. Aika optimaalinen ajokeli, mutta kuvaamista tuuli haittasi aika paljonkin.Muuttumaton: Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. +21&#160;°, selkeää, kohtalainen tuuli. Aika optimaalinen ajokeli, mutta kuvaamista tuuli haittasi aika paljonkin.
 Lisätty: <a href="https://marginaa.li/2021/06/26/26-kesakuuta-2021-muroidea/#post36947-p14-3pxqanwcbhecg27lko3omp1bh">Kynttiläkannolle</a> oli päivystävä palomestari jättänyt tikkukirjaimin kirjoitetun viestin, jossa pyysi metsäpalovaaran aikana oikeiden kynttilöiden sijasta jätettävän vaikka kukkia.
Muuttumaton: Haapaperhosia ei näkynyt eilen eikä tänään. Lyhyt oli niiden kausi, jos tähän todella jäi. <a href="https://marginaa.li/2021/06/27/27-kesakuuta-2021-bufo-bufo/#post36964-p7-csrc1f0hs6x2cxm6b8obk3w6i">Kaksi viikkoa sitten näin ensimmäisen</a>.Muuttumaton: Haapaperhosia ei näkynyt eilen eikä tänään. Lyhyt oli niiden kausi, jos tähän todella jäi. <a href="https://marginaa.li/2021/06/27/27-kesakuuta-2021-bufo-bufo/#post36964-p7-csrc1f0hs6x2cxm6b8obk3w6i">Kaksi viikkoa sitten näin ensimmäisen</a>.

Viihdekulutus #